Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hamilton beszólt a Ferrari ügyvédjének

2008.09.23. 11:05
Összeszólalkozott a Belga GP előzési perének tárgyalásán a tanúként beidézett pilóta, Lewis Hamilton, és Nigel Tozzi, az ellenfél Ferrarit képviselő jogász.

Nézeteltérésbe került a belgiumi ügy meghallgatásán Lewis Hamilton és a Ferrari jogásza, Nigel Tozzi. Hétfőn a párizsi tárgyaláson a McLaren-pilótának tett föl kérdéseket az ügyvéd a spái, sokat vitatott és ellentmondásos előzés miatt, amikor az angol elvesztette a türelmét.

”Maga autóversenyző? Nem! Én nyolcéves korom óta az vagyok, minden manővert ismerek. Olyan döntésről beszélünk, amit egy képzett pilóta a másodperc töredéke alatt, nagy nyomás alatt hoz. Ezt a helyzetet senki nem tudja megítélni, hacsak nem maga is Forma-1-es versenyző” – szólt vissza keményen Hamilton.

Az autosport.com szerint a sztárügyvéd, aki tavaly a kémperben szerzett érdemei miatt lett ismert, sokáig vallatta a tanúként beidézett tehetséget.

Ezt később maga Hamilton is megerősítette: ”Hosszú volt és kemény, de kimondtam, amit gondoltam, mert ebben a szituációban előfordulhat, hogy megpróbálják elnyomni a véleményed. Nem vagyok idióta, jogom van az álláspontomhoz.”

hami6

A mclarenes a fellebbviteli bíróság előtt elmesélte, hogyan látta belülről a történteket.

”Nem akartam nekiütközni Raikkönennek. Ha már eddig eljutsz, be akarod fejezni a futamot. Nagyszerű csatánk volt, nem akartam hülyeséget csinálni, levágtam a sikánt. Tízszer néztem vissza videón, úgy emlékszem, mintha tegnap lett volna. Úgy hiszem, visszaadtam az előnyt. Őszintén, kezem a szívemen, így tettem” – vallotta a 23 éves klasszis.

Hamilton a Belga GP-n két körrel a vége előtt Kimi Raikkönennel harcolt az első helyért, amit meg is szerzett, megnyerte a futamot, de néhány órával a leintés után a harmadik helyre sorolták vissza a felügyelők, mert előzését szabálytalannak látták. Négy ponttal kevesebbet kapott, vb-riválisa, Felipe Massa kettővel többet, mivel a másodikról az első helyre került.

A McLaren fellebbezett, vissza akarja állíttatni az eredeti végeredményt. Az ügyet az FIA fellebbviteli bírósága tárgyalja, döntés kedden várható.