Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Hamilton beszólt a Ferrari ügyvédjének

2008.09.23. 11:05
Összeszólalkozott a Belga GP előzési perének tárgyalásán a tanúként beidézett pilóta, Lewis Hamilton, és Nigel Tozzi, az ellenfél Ferrarit képviselő jogász.

Nézeteltérésbe került a belgiumi ügy meghallgatásán Lewis Hamilton és a Ferrari jogásza, Nigel Tozzi. Hétfőn a párizsi tárgyaláson a McLaren-pilótának tett föl kérdéseket az ügyvéd a spái, sokat vitatott és ellentmondásos előzés miatt, amikor az angol elvesztette a türelmét.

”Maga autóversenyző? Nem! Én nyolcéves korom óta az vagyok, minden manővert ismerek. Olyan döntésről beszélünk, amit egy képzett pilóta a másodperc töredéke alatt, nagy nyomás alatt hoz. Ezt a helyzetet senki nem tudja megítélni, hacsak nem maga is Forma-1-es versenyző” – szólt vissza keményen Hamilton.

Az autosport.com szerint a sztárügyvéd, aki tavaly a kémperben szerzett érdemei miatt lett ismert, sokáig vallatta a tanúként beidézett tehetséget.

Ezt később maga Hamilton is megerősítette: ”Hosszú volt és kemény, de kimondtam, amit gondoltam, mert ebben a szituációban előfordulhat, hogy megpróbálják elnyomni a véleményed. Nem vagyok idióta, jogom van az álláspontomhoz.”

hami6

A mclarenes a fellebbviteli bíróság előtt elmesélte, hogyan látta belülről a történteket.

”Nem akartam nekiütközni Raikkönennek. Ha már eddig eljutsz, be akarod fejezni a futamot. Nagyszerű csatánk volt, nem akartam hülyeséget csinálni, levágtam a sikánt. Tízszer néztem vissza videón, úgy emlékszem, mintha tegnap lett volna. Úgy hiszem, visszaadtam az előnyt. Őszintén, kezem a szívemen, így tettem” – vallotta a 23 éves klasszis.

Hamilton a Belga GP-n két körrel a vége előtt Kimi Raikkönennel harcolt az első helyért, amit meg is szerzett, megnyerte a futamot, de néhány órával a leintés után a harmadik helyre sorolták vissza a felügyelők, mert előzését szabálytalannak látták. Négy ponttal kevesebbet kapott, vb-riválisa, Felipe Massa kettővel többet, mivel a másodikról az első helyre került.

A McLaren fellebbezett, vissza akarja állíttatni az eredeti végeredményt. Az ügyet az FIA fellebbviteli bírósága tárgyalja, döntés kedden várható.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!