A biztonsági autó nélkül 15. lettem volna

2008.09.29. 12:52
Fernando Alonso szombaton azt mondta, csoda lenne, ha megnyerné a Szingapúri Nagydíjat, mégis ez történt, ő lett a Forma-1 első éjjeli versenyének győztese. Nem tagadta, szerencséje is volt, de csak a futamon.

”Minden elveszett, ezen a pályán nem lehet előzni, csoda kellene, hogy elérjek valami eredményt” – mondta letörten Fernando Alonso szombaton, a Szingapúri Nagydíj időmérője után, amikor már lenyugodott.

A Renault-pilóta megnyerte a második és a harmadik szabadedzést, az első rajtsorba várta magát, de autójában tönkrement a benzinpumpa, ezért csak a 15. helyről indulhatott.

Másnap mégis megnyerte a futamot, a hétvége egyik legnagyobb győztese lett. Mázlija is volt, de az nem lett volna elég, ha nem kiemelkedően gyors. ”A biztonsági kocsi nélkül 15. vagy 14. lettem volna, ám ahogy szombaton szerencsétlen, a futamon szerencsés voltam” – nyilatkozta a leintés után a kétszeres bajnok.

Csapattársa, Nelsinho Piquet balesete és saját korai tankolása miatt került remek helyzetbe, amit ki is használt. Nem a legjobb autók egyikével nyert, a Renault idén nagyjából a negyedik legerősebb a mezőnyben, vagyis inkább a középmezőnyben van, mint elöl.

Ő sem számított a történtekre: ”Fantasztikus, nagyon örülök, el sem hiszem, hogy idén futamot tudtunk nyerni, talán két nap múlva sikerülni fog. Nagyon megérdemeltük ezt a győzelmet.”

Így sem biztos viszont, hogy jövőre marad a csapatnál, korábban hangoztatta, még nem döntötte el, hol folytatja. Szingapúrban elszólhatta magát: ”Az utolsó három futamon is nyomulni fogunk, jövőre meg még jobban.”

Később azt állította, még gondolkozik, de annyit megerősített, a Renault az első számú esélyes, mert náluk otthon érzi magát két vb-címe és immár 20. GP-győzelme miatt is.