Vettelért sorban állnak az F-1 élcsapatai

2008.10.07. 07:16
2009-ben biztosan a Red Bullnál versenyez a Forma-1 legnagyobb tehetsége, de ha nem lesz elégedett, jöhet a BMW, a Ferrari vagy a McLaren.

A tíz csapatból legalább öt leigazolná Sebastian Vettelt, állítja a Forma-1 legfiatalabb futamgyőztesének a főnöke, Dietrich Mateschitz.

A Red Bull italgyár, a Toro Rosso és a Red Bull Racing tulajdonosa a Salzburger Nachrichtennek nyilatkozott arról, mekkora az érdeklődés a tehetség iránt. ”A csapatok fele meg akarja őt szerezni, de Sebastian nem akar elmenni a Red Bulltól, és én sem akarom elengedni. Csalódott lennék, ha ezt kérné, igaz, jogot szerzett rá, hogy az egyik legjobb kocsit vezesse az egyik legjobb csapatnál. Kötelesek vagyunk ezt kínálni neki jövőre” – mondta Mateschitz.

vettel

A milliárdos kisebb gárdájából a nagyobbikba ülteti 2009-ben Vettelt, szerződése egy vagy két évre szól. Lejártakor is maximum 23 éves lesz, még 15 évig könnyedén versenyezhet.

A fiatal klasszist a BMW fedezte föl és nevelte ki, és nem kizárt, létezik valamilyen titkos megállapodás a visszatéréséről. Valószínűleg szívesen vinné Vettelt a McLaren és a Ferrari is.

Ha következő szezonja után elégedetlen lesz a Red Bullnál, licitálás kezdődhet az élcsapatok között az aláírásáért.