A Ferrari Japánban visszahozza a nyalókát

2008.10.08. 10:18
Újra a szokásos egyszerű módon engedi ki autóit a depóból a Ferrari a hét végi futamon, miután Felipe Massa legutóbb elszakította a tankolócsövet a bonyolultabb fényjelzéses rendszer miatt.

A Szingapúrban becsődölt fények helyett a Ferrari a jól bevált sorompós eljárást alkalmazza a boxkiállásoknál a hét végi Japán Nagydíjon, tudta meg az autosport.com.

Az éjszakai versenyen Felipe Massa elszakította a tankolócsövet, mert az elektronikus rendszert manuálisan működtető mérnök hibázott, hamar váltotta zöldre a lámpát, az autó meg elindult feltöltés közben.

benzincso

Ebből okulva úgy döntött az istálló, újra az egyszerű nyalókát használja: egy szerelő a pilóta orra elé tart egy rudat, majd felemeli, amint elkészültek társai a kocsival.

”Pillanatnyilag nyugalomra van szükségünk, ezért visszatérünk a régi rendszerhez” – nyilatkozta Stefano Domenicali csapatfőnök.

Az olaszoknak javítaniuk kell, mert vb-esélyes pilótájuk, Massa hét ponttal le van maradva a vezető Lewis Hamilton mögött, a konstruktőrök versenyében pedig hárommal veri őket a McLaren.