Lauda: Hamilton tavaly ugyanígy bukott el

2008.10.15. 08:00
Az egykori osztrák világbajnok beszólt a mclarenes tehetségnek, mert bosszantja, amit a Japán GP-n tett. Csapata megvédte fiatal pilótáját, pedig egy éve veszítettek meggondolatlanságuk miatt.

Figyelmeztette Lewis Hamiltont a háromszoros exvilágbajnok Niki Lauda, hogy ha így folytatja, újra elbukja a vb-t, csakúgy, mint tavaly.

A Forma-1-es McLaren-pilóta hét ponttal vezetett a hétvégi Japán Nagydíj előtt, többször elmondta, nem fog fejetlenül menni előre, a biztos pontszerzésre koncentrál, majd az első kanyarban elrontotta a versenyét egy kamikázemanőverrel.

hamilton

”Csalódtam Lewisban, tavaly pontosan így veszített. Abszolút feleslegesen kockáztatott, épp amikor legkevésbé lett volna rá szüksége” – nyilatkozta Lauda a német n-tv televízió honlapjának.

Hamiltont vasárnap megbüntették, ráadásul Felipe Massa is nekiütközött, így csak 12. lett. Legnagyobb ellenfele, a ferraris két pontot szerzett, két versennyel a vége előtt csak öt a különbség. A brazilnak még egy váratlan segítőtársa is akadt, Fernando Alonso. A harmadik Robert Kubica 12-vel van az angol mögött, de akár ő is befuthat, mert Hamilton egy éve 17 pontot tapsolt el, és Kimi Raikkönen megverte.

A McLaren Laudával, az egész sportsajtóval és a józan ésszel szemben felmentette Hamiltont. Ron Dennis csapatfőnök úgy értékelte a történteket, hogy ”Hamilton született versenyző, akit nem lehet visszafogni”, ezért a továbbiakban sem fogják más taktikára kényszeríteni.