Hamilton: Nem tudtam, hogy bajnok vagyok

2008.11.02. 22:01 Módosítva: 2008.11.02. 22:17
A legfiatalabb vb-győztes elismerte, majdnem szétrobbant a szíve, szerencséje volt és gratulált Massának.

”Életem legnehezebb versenye volt, a célban azt kiabáltam, megvan, megvan? Nem tudtam biztosan, és csak mire az első kanyarba értem, mondták, hogy megvan” – nyilatkozta Lewis Hamilton, miután a Brazil Nagydíjon minden idők legszorosabb vb-csatájának végén megnyerte a világbajnokságot.

A 23 éves klasszis a Forma-1 történetének legfiataléabb bajnoka lett, bár két kanyarral a vége előtt még vesztes pozícióban volt. Végig a sikeréhez szükséges ötödik helyen haladt, de szűk két körrel a leintés előtt Sebastian Vettel elment mellette, így másfél forduló alatt kellett egy helyet előre jönnie.

”Nem értem, hogyan, de tudtam egyet előzni, szerencsém volt. Vettelt akartam visszavenni, de gyorsabb volt nálam, amikor jött a lehetőség, hogy elmehetek Glock mellett – mesélte Hamilton. - A rádión azt mondták, előttem van, de nem tudtam, mennyivel, csak azt, hogy száraz gumival megy. Imádkoztam, hogy utolérjem, el sem akartam hinni, amikor megláttam a 10-es kanyarban.”

Sikerült neki a manőver, az utolsó igazi kanyarban feljött a vb-t érő ötödik helyre. Közvetlenül a befutás után, még a kocsiban azt mondta, ”ez egy kicsit szoros volt”, majd az újságíróknak elárulta, mit érzett az utolsó körben: ”a szívem majdnem felrobbant, még mindig nem jutok szóhoz”.

A McLaren-főnök Ron Dennis úgy nyilatkozott, tudták, hogy Glock elérhető, de a csapatvezetés is bizonytalan volt, meg lesz-e a toyotás.

”Ki a fene gondolta volna, hogy Glock száraz gumin marad? Az utolsó két körben azt kutattuk, Vettelt vagy őt kell megelőznünk? Nem tudtuk, mi fog történni, de most már nagyon boldogok vagyunk és örülünk Lewis sikerének.”

A vesztes Massa a nagydíjat megnyerte, de az összesítésben egy ponttal lemaradva második lett.

”Felipe Massa fantasztikus volt ma, gratulálok neki a futamgyőzelemhez, és mert egész évben remekül harcolt velem” – üzent riválisának Hamilton.