Massa: Glock mindent keresztülhúzott

2008.11.03. 09:52 Módosítva: 2008.11.03. 09:53
A futamot megnyerte, a világbajnokságot elveszítette a Ferrari-pilóta, aki még a célban is bajnoknak érezhette magát néhány másodpercig. Felipe Massa gratulált a győztes Lewis Hamiltonnak.

Sírva szállt ki az autójából, könnyezve állt a dobogó tetejére Felipe Massa a Brazil GP-n, miután megnyerte a futamot, de elveszítette a világbajnokságot. Az utolsó kanyar előtt még ő tűnt győztesnek, de akkor Lewis Hamilton feljött az ötödik helyre és megszerezte a vb-címet.

”Tökéletes verseny volt, mindent fantasztikusan csináltunk a rossz időben is. Büszke vagyok a futamra, büszke vagyok a csapatomra, minden emberre, aki segített nekem. Érzelmes nap a mai” – nyilatkozta a Ferrari-pilóta.

Az utolsó kör a Forma-1 legizgalmasabb fordulója volt, a brazil azután veszített, hogy célba ért.

”Lewis megelőzte Glockot, és ez mindent keresztülhúzott, de hát ilyen az autóverseny, csak a kockás zászlónál ér véget. Egy ponttal kaptunk ki, de ez benne van. Tudom, hogyan kell nyerni, azt is tudom, hogyan kell veszíteni, ez is csak egy nap az életemben, igaz, sokat fogok tanulni belőle” – mondta csalódottan, de már mosolyogva a sajtótájékoztatón.

Hamilton elismerte, szerencséje volt, üzent Massának is, aki eggyel több futamot nyert nála – hatot –, de a végén mégis csak második lett.

”Gratulálnunk kell Lewisnak, nagyszerű sorozata volt, több pontot szerzett, mint mi, vagyis megérdemeli a bajnokságot” – értékelte ellenfelét Massa.

A vb-t 98 ponttal 97 ellenében szerezte meg Lewis Hamilton, és lett az F1 legfiatalabb világbajnoka.