Hamilton 800 milliós csodaautóról álmodik

2008.11.04. 13:23 Módosítva: 2008.11.04. 13:24
Tizenhárom évesen nézett ki magának egy 4 millió dolláros utcai kocsit Lewis Hamilton. Megkapja, ha háromszoros világbajnok lesz a csapattal.

Nyolcszáz millió forintot érő csodaautót ígért pilótájának, Lewis Hamiltonnak a McLaren-főnök Ron Dennis, ha három Forma-1-es világbajnokságot nyer neki.

Az elsőt vasárnap megszerezte a 23 éves klasszis, aki elárulta, fogadott főnökével, hogy megszerezze kedvenc kocsiját.

”Amikor csak elmegyek mellette, elbűvöl, az egyik legdrágább, de biztosan a leggyönyörűbb a világon” – nyiltakozta Hamilton a The Sunnak az istálló központjában kiállított McLaren F1 LM típusú gépről.

A bajnok tíz éve, 13 éves gyerekként nézte ki magának az autót, amikor először járt a McLarennél, hogy aláírja szerződését a csapathoz. Az F1 LM az 1993-ban indított konstrukció 1995-ös változata, mindössze hat darabot gyártottak belőle. Ebből is csak öt futhat közutakon, Hamilton szeretné a hatodikat.

”Akarom azt a kocsit, minden eddiginél keményebben fogok dolgozni, hogy eljussak három címig, és az enyém legyen” – idézte az autosport.com A világbajnokot.

Hamilton a Forma-1 legfiatalabb bajnoka lett, miután a Brazil Nagydíj egészen hihetetlen utolsó körében megnyerte a vb-t.