Kierőszakolták Schumacher elengedését

2008.11.25. 10:39
Elküldték volna Rubens Barrichellót a Ferraritól, ha 2002-es, botrányos Osztrák Nagydíjon nem engedi nyerni csapattársát, Michael Schumachert, állítja a brazil pilóta.

Az esetből nagy balhé lett, mert a szezon első harmadában történt a dolog, még tíznél is több verseny volt hátra. Ráadásul Barrichello végig vezette a futamot, csak méterekkel a cél előtt hagyta elmenni a későbbi hétszeres F1-bajnokot.

A közönség fütyült, Schumacher érezte, gáz van, a díjátadáson átadta a dobogó felső fokát Barrichellónak.

A Ferrarit egymillió dollárra büntették a verseny és a díjkiosztás befolyásolása miatt, és betiltották a csapatutasításokat, amikor a depóból rádión utasítják az egyik pilótát, hogy eressze el a másikat.

”Nyolc körrel a vége előtt elkezdtünk egyezkedni a boxszal, azt akarták, engedjem el Michaelt – árulta el Barrichello hat év után a brazil Fantastico magazinnak. – Ahogy teltek a körök, egyre hevesebb lett a vita. Úgy döntöttem, nem engedem el, de az utolsó előtti kanyarban már azzal fenyegettek, felülvizsgálják a szerződésemet, ha nem teszem, amit mondanak. Jobbnak láttam engedni, különben tényleg elküldtek volna.”

A Ferrari sajtófőnöke egyetlen mondattal kommentálta a vádat: ”Majd az idő eldönti, igaz-e, amit mond.” Szavai nehezen magyarázhatóak, de nem tűnnek cáfolatnak.

A 37 éves Barrichello idén a Forma-1 történetének legtöbb futamon indult pilótája lett, de várhatóan befejezi pályafutását, mert csapata, a Honda fiatalítani akar. Valószínűleg ezért is pakolt ki a hírhedt ügyről.