Csodaszép futballistafeleség adott díjat Hamiltonnak

2008.11.28. 11:28
A német Burda díját a Real Madridot erősítő van den Vaart modell felesége, Silvye adta át az idei Forma-1-es világbajnoknak.

Plácido Domingo, Britney Spears és Meg Ryan mellett a Lewis Hamilton is Bambi-díjat kapott csütörtök este a németországi Offenburgban.

A Burda Kiadó Bambi-díjait, amelyet a német média Oscar-díjainak neveznek, 1948 óta osztják ki a legkülönbözőbb kategóriákban, a filmtől kezdve a zenén és sporton keresztül egészen a különleges emberi teljesítményig. Az alapítók eredeti szándéka szerint azoknak ítélik oda, akik "tevékenységükkel megmozgatják, lenyűgözik és fellelkesítik az embereket."

15 kategóriában összesen 19 Bambit osztottak ki. A komolyzene kategóriájában a spanyol Plácido Domingo, a popzene kategóriájában az amerikai Britney Spears nyert. A legjobb külföldi filmszínésznőnek járó Bambit az amerikai Meg Ryan kapta, s ugyancsak amerikai filmszínész, Keanu Reeves lett a legjobb a férfiaknál.

A zsűri különdíjaként Bambit vehetett át minden idők legfiatalabb Forma 1-es világbajnoka, a brit Lewis Hamilton. A brit pilóta az előző szezonban mutatkozott be az F-1-ben, de tavaly az utolsó futamon elbukta a világbajnoki címet, amit idén épp az utolsó futam utolsó körében sikerült megnyernie.

A brit pilótának egy futballistafeleség, a Real Madridot erősítő holland van den Vaart modell felesége, Sylvie adta át a díjat.

A legjobb sportolónak járó szobrocskát a pekingi olimpiai aranyérmét nem sokkal a döntő előtt balesetben elhunyt feleségének ajánló német súlyemelő, Matthias Steiner kapta. A Bambi a legrégebbi német médiadíj, amelyet idén 60-ik alkalommal adtak át.

A Bambi-díj:

A Bambi-díj egy bronzból készült, 18 karátos arannyal bevont őzszobrocska. Sajátos, de hivatalosan meg nem erősített magyar vonatkozása pedig az, hogy állítólag Rökk Marika magyar származású primadonna és filmszínésznő kislánya nevezte el az őzet ábrázoló díjat Bambinak, Felix Salten mesekönyvének címszereplője alapján.