Alonso megúszta a repülőgép-balesetet

2009.01.05. 10:53 Módosítva: 2009.01.05. 15:46
A Renault kétszeres világbajnoka Flavio Briatore kenyai szilveszteri mulatságáról indult haza. Magángépének szárnya a kifutón nagy sebességnél összeért egy másikéval, Alonso és családja sérülés nélkül megúszta a balesetet.

Fernando Alonso sértetlenül megúszott a kenyai Malindiban egy repülőgépbalesetet, írja a Corriere della Sera.

Az olasz lap információi szerint a kétszeres világbajnok és családja a Renault-főnök Flavio Briatore szilveszteri mulatságán vett részt. Vasárnap este hat óra körül Alonso feleségével, Raquel Del Rosarióval és sógornőjével, Marta Del Rosarióval együtt magángépén akarta elhagyni az országot.

Az esettel kapcsolatban egymásnak ellentmondó információk jelentek meg a sajtóban, az olasz lapok szerint felszállás közben a gép szárnya a kifutópályán összeért egy másikéval, lesodródtak a betonról, de a nagy sebességnél történt ütközés ellenére az Alonso família, valamint a pilóta Alberto Fernandez is sérülés nélkül megúszta az esetet.

A Renault szóvivője szerint valóban baleset történt, de a repülő egy épülettel ütközött, a szárnya megsérült. Alonsóék egy nap késéssel, hétfőn utaznak vissza Európába, a szóvivő szerint messze nem volt olyan súlyos az eset, ahogyan az a lapokban megjelent.

Alonso menedzsere, Luis Garcia Abad azt állította, a spanyol nem is volt a gép fedélzetén. Egyáltalán nem tulajdonítottak jelentőséget a dolognak, meglepte őket, mekkora hullámokat vert az eset, pedig "igazából nem is nevezném balesetnek".

Alonsónak még két évig érvényes szerződése van a Renaulttal, de a napokban az olasz sajtó kész tényként közölte, hogy a spanyol megállapodott a Ferrarival, és 2011-től az olasz istálló pilótája lesz.