Buemi az új név a Forma-1-es pilótalistán

2009.01.12. 20:26

A nevezési sorban még nem szerepel név a másik Torro Rosso versenyző helyén, miután a csapat még mindig nem döntötte el, kit szerződtessen.

A FIA a Honda csapatnak is tartott fenn helyet nevek nélkül. Az ugyanakkor biztos, hogy a Honda nem vállalja tovább a szereplést a száguldó cirkuszban, ám egyelőre nem dőlt el, hogy megveszi-e valaki a japán gyár által működtetett csapatot. Így az istálló két korábbi sofőrje, Jenson Button és Rubens Barrichello nem szerepelnek a sorban.

A rajtszámok kiosztásánál a további sorrendet a konstruktőri vb alapján határozták meg, a csapatok azonban maguk dönthették el, kinek adják az előkelőbb számot. Többségük a 2008-ban előrébb végző vagy régebben a csapatnál levő versenyzőt részesítette előnyben, kivéve a Ferrarit és a Force Indiát, ahol Kimi Räikkönen és Adrian Sutil kapta az alacsonyabb rajtszámot.

A FIA Forma-1-es pilótalistája: 1 Lewis Hamilton (brit, McLaren Mercedes) 2 Heikki Kovalainen (finn, McLaren Mercedes) 3 Kimi Ra:ikkönen (finn, Ferrari) 4 Felipe Massa (brazil, Ferrari) 5 Robert Kubica (lengyel, BMW Sauber) 6 Nick Heidfeld (német, BMW Sauber) 7 Fernando Alonso (spanyol, Renault) 8 Nelson Piquet (brazil, Renault) 9 Jarno Trulli (olasz, Toyota) 10 Timo Glock (német, Toyota) 11 Sebastien Buemi (svájci, Toro Rosso Ferrari) 12 még nincs megnevezve (Toro Rosso Ferrari) 14 Mark Webber (ausztrál, Red Bull Renault) 15 Sebastian Vettel (német, Red Bull Renault) 16 Nico Rosberg (német, Williams Toyota) 17 Nakadzsima Kazuki (japán, Williams Toyota) 18 ? (Honda) 19 ? (Honda) 20 Adrian Sutil (német, Force India Mercedes) 21 Giancarlo Fisichella (olasz, Force India Mercedes) (MTI)