Masszív, menő, McLaren-Mercedes

2009.01.16. 13:50 Módosítva: 2009.01.16. 14:11
A Ferrari és a Toyota után pénteken az angolok is bemutatták új F1-autójukat, ami ugyanolyan jól fest, mint a riválisok gépei, de sok mindenben különbözik tőlük. Szombaton már gurulni fog.

A McLaren-Mercedes péntek délben, London melletti központjában leleplezte idei Forma-1-es autóját, az MP4-24-est. A csapat világbajnoka, Lewis Hamilton és társa, Heikki Kovalainen segédkezett a bemutatásnál.

A kocsi hétfőn érkezett Ferrarihoz, és a csütörtöki Toyotához hasonlóan gyönyörű, bár testesebb, mint a másik kettő. Oldaldobozai vaskosabbak, orra íveltebb, lefelé bukik, és szélesebb, mint riválisaié.

Az első és a hátsó szárnyak aránya megegyezik a másik két gépével, mivel ezt írják elő az új szabályok. Feltűnőek az oldalsó levegőbeömlők, amik az eddigiekkel ellentétben vízszintesek. A kipufogó kialakítása művészi, nem is látszik, csak egy nyílás, teljesen körülöleli a kasztni, ami nem megszokott.

Az autó Hamilton szerint csodálatosan néz ki, Kovalainennel együtt ők is a külsőt dicsérték. Egyikük sem vezette még, a tesztelő Pedro De La Rosa fogja kipróbálni szombaton.