A BMW eltüntette az autószörnyeteget

2009.01.20. 12:54 Módosítva: 2009.01.20. 14:10
A német a hatodik Forma-1-es csapat, amely bemutatta 2009-es kocsiját: egyéni kasztni, benne a legfejlettebb KERS. Robert Kubica már ki is próbálta.

Autóbemutatót tartott kedden Valenciában a BMW, a Forma-1-es csapat 2009-es gépét a két pilóta, Robert Kubica és Nick Heidfeld leplezte le a pálya célegyenesében.

A kocsi átmeneti elődje borzasztóan nézett ki, ezt a tesztpilóta Christian Klien is elismerte, a végtermék viszont pofás lett, hasonlóan a már látott Ferrarihoz, Toyotához, McLarenhez, Wiiliamshez és Renault-hoz.

Az első és a hátsó szárny nagy és széles, illetve kicsi és keskeny, az oldaldobozokban tér el leginkább a gép a többitől: magas, hullámos, élesen bevág lefelé, majd kiszélesedik. Az orr vastag és lapos.

A kocsi legfőbb erőssége a KERS lehet, amit a BMW tavaly elsőként kezdett fejleszteni, és próbált ki.

A fényezés semmit sem változott, kivéve, hogy a Credit Suisse logója lekerült. A Petronas, mint főszponzor maradt, a svájci bank a gazdasági válság miatt hagyhatta el a csapatot.

A tesztelés azonnal, még kedden megkezdődött, Robert Kubica ült elsőként a volánhoz.

A BMW negyedik szezonját kezdi a Forma-1-ben, tavaly csak a Ferrari és a McLaren előzte meg, idén az istálló célja a világbajnoki cím.