A KERS ráijesztett Kimi Raikkönenre

2009.02.18. 21:30 Módosítva: 2015.05.21. 01:20
Vészhelyzetbe hozta a Ferrarit a különleges akkumulátor a bahreini teszten, a csapat 3 óra alatt, biztonságosan megoldotta a problémát. Felipe Massa alatt a sebességváltó ment tönkre.

Kedden a KERS-szel, szerdán a sebességváltóval akadt gondja a Ferrarinak a bahreini teszten. A múlt hét homokvihar miatt elvesztegetett napjait igyekszik bepótolni a csapat, de előbb Kimi Raikkönennek, majd Felipe Massának kellett kényszerből a depóba állnia.

kimi

Az exbajnok kellemetlen helyzetbe került, a kinetikus energiát gyűjtő akkumulátor hűtésével akadt gond, amit csak három óra munkával sikerült helyrehozni.

Az autosport.com szerint az istálló gyakorlattá alakította a vészhelyzetet, de hogy mi volt a pontos hatása a problémának, nem tudni.

Massaé egyszerűbb volt, a váltó akadt meg, gyorsabban sikerült megjavítani, bár a brazil jelentős időt veszített.

Bahreinben a versengés nagyon szoros, Raikkönen leggyorsabbként végzett, de csak bő egy tizedmásodperccel előzte meg a toyotás Jarno Trullit, és néggyel a BMW-pilóta Nick Heidfeldet. Szerdán a nap kétharmadáig egy tizeden belül állt Heidfeld, Timo Glock és Massa, ebben a sorrendben.

A végére Glock lett az első 1:32.492-vel, ami három tizeddel gyengébb Raikkönen keddi fordulójánál.

A körözés egész héten folytatódik a közel-keleti pályán, az első futam március 29-én lesz, Ausztráliában.