Ecclestone: Dennis tönkretette Hamiltont

2009.03.25. 11:53
Nem illik a McLaren arculatába a hétköznapi srác, ezért elfojtotta Lewis Hamilton egyéniségét csapatfőnöke, Ron Dennis, nyilatkozta egy angol bulvárlapnak a Forma-1-főnök.

Kiölte az egyéniséget Lewis Hamiltonból csapatfőnöke, Ron Dennis, állítja a Forma-1-es vezető, Bernie Ecclestone. A 78 éves menedzser a brit Daily Mirrornak adott interjúban kritizálta a McLarent, amiért a saját képére szabta a világbajnokot.

”Ronnak sikerült egy csapatból márkát kreálnia, ami nagyon jó dolog, csak ebbe a hétköznapi srác karaktere nem illik bele. Állítsák egymás mellé az összes szerelőt farmerban, pólóban, és megmondom, kik a mclarenesek. Összetéveszthetetlenek, nem? Ők a McLaren emberei” – mondta Ecclestone.

Hamilton 2007-ben, 22 évesen érkezett a Forma-1-be, újoncként rögtön második lett a vb-n, a címet az utolsó futamon veszítette el. Az elején nyílt és közvetlen volt mindenkivel, abszolút kedvencnek számított hazájában, Angliában. Személyisége aztán egyre zártabb lett, tavaly már sokan arrogánsnak tartották. Amikor októberben világbajnok lett, elmaradt a nagy brit népünnepély.

Lewis Hamilton és Ron Dennis
Lewis Hamilton és Ron Dennis

”Ron nem akar egyéniségeket, senkit, aki kilógna, mindent szintben akar tartani. Nem segít az ilyesmi a karakterépítésben, de ott van a Ferrari, náluk mindenki azt csinál, amit akar. Lewis fél, hogy megsért valakit, ezért inkább visszafogja magát” – elemezte Hamilton helyzetét az F1-főnök.

Az olaszoknál tényleg hosszú pórázon vannak a pilóták, a bohém Kimi Raikkönen is jól érzi magát. Ő korábban évekig a McLarennél volt, többször elmondta, a légkör oldottabb a Ferrarinál, és jobb a hangulat, mint Denniséknél.