Aki tehetségtelennek tart, nem ért hozzá

2009.04.01. 11:49
Helmut Marko, a csapattulajdonos Red Bull Motorsport tanácsadója segítette lehetőséghez a Toro Rossónál Sebastien Buemit, aki első Forma-1-es nagydíján 7. lett. Sokan ellenezték a szerződtetését.

Két ponttal végzett bemutatkozó versenyén az idénynyitó Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon Sebastien Buemi. A 20 éves újoncot januárban szerződtette a Toro Rosso, de több millió eurót fizet a helyért, így sokan bírálták mind őt, mind az istállót a választás miatt.

Helmut Marko, a csapattulajdonos Red Bull Motorsport tanácsadója segítette lehetőséghez a svájci reménységet, így most elégedett.

”Nagyon keményen kellett küzdenem, hogy megkapja az autót. Minden szakértő tudja, jól döntöttem, egész hétvégén egy rossz mozdulata sem volt. Ő a legfiatalabb a mezőnyben, és a legutóbbi felfedezésünk” – válaszolt Marko a kritizálóknak.

Buemi tinédzserként azzal tűnt föl, hogy 15 évesen már F1-gépet tesztelt, de később nem nyert bajnokságot semmilyen kategóriában. Tavaly a GP2-ben lett hatodik két futamgyőzelemmel.

”Akik azt mondják, nem vagyok idevaló, nem értenek a versenyzéshez. Tavaly a GP2-ben sokkal jobb voltam a csapattársamnál, most az F1-ben bizonyítottam – szólt oda kicsit keményebben a pilóta. – Nagyon boldog vagyok, mert pontot szereztünk, azt hiszem, ennél többről nem is álmodhattunk. A balesetekkel szerencsénk volt, de egyszer sem hibáztunk.”

Elődje, Sebastian Vettel 2008-ban az F1 legfiatalabb futamgyőztese lett az istállóval. Az autó idén is jó, bizonyítja ezt a másik toro rossós, Sebastien Bourdais 8. helye.