Szilvia
5 °C
16 °C

Hamiltont kizárták az Ausztrál Nagydíjról

2009.04.02. 11:05 Módosítva: 2009-04-02 11:45:07
Csütörtök reggel Malajziában az FIA-ellenőrök berendelték a világbajnokot, és utólag kizárták az Ausztrál GP-ről. Jarno Trulli büntetését törölték, újra ő a harmadik.

Kivágták Lewis Hamiltont az Ausztrál Nagydíjról , miután új bizonyíték került elő a Jarno Trulli elleni büntetéssel kapcsolatban. A toyotást vasárnap a harmadikról a 12. helyre sorolták vissza, mert az ellenőrök szerint tiltás alatt előzte meg a mclarenest.

Trulli hangoztatta, tévednek, mert az angol szándékosan lelassított előtte, a biztonsági autó mögött, ezért előzésre kényszerült. Hamilton sem tagadta, lassan ment, mert az istállójától ezt az utasítást kapta. Mivel nem sokkal korábban Trulli lefutott az útról, a világbajnok elment mellette, és azt gondolhatta, vissza kell eresztenie az olaszt.

Csütörtök reggel Malajziában az FIA-ellenőrök berendelték Hamilton, és mintegy négyórás tanácskozás után utólag kizárták az igen kusza Ausztrál Nagydíjról.

Közleményben tudatták, "új bizonyíték került elő a Hamilton-Trulli-esethez, ami ellentmondott a McLaren melbourne-i jelentésének, vagyis szándékosan félrevezette a döntéshozókat". Az autosport.com úgy tudja, megvizsgálták az istállók futam közbeni rádiós beszélgetéseit.

Trulli büntetését törölték, így visszakapta pályán elért harmadik helyét, míg riválisa a sportszerűen megszerzett negyediket is elveszítette.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?