Raikkönen jégkrémezik, Massa pánikban

2009.04.06. 12:52
A brazil szerint a Ferrarinak nulláról kell kezdenie mindent, bár mást nem nagyon tehetnek: két futam után 0 ponttal áll a világbajnok csapat. A kocsi gyenge, a taktikát elrontják, komoly széthúzás is lehet az istállónál.

Két futam után nulla ponttal áll a tavalyi csapat-világbajnok Ferrari. Az ausztrál égéssel kezdtek, majd Malajziában is kiütötték magukat: Kimi Raikkönen autója tönkrement, Felipe Massa kilencedik volt, amikor a futamot félbeszakították.

”A legnagyobb probléma, hogy nem vagyunk elég gyorsak” – árulta el Raikkönen, akinek elrontották a stratégiáját, majd elromlott kocsijában a KERS.

”Nem tapad rendesen az autó. Ennek ellenére a futamon nem voltunk rossz helyzetben, de feltettük az esőgumikat, amikor még egy csepp víz sem volt a pályán, és az én versenyem ezzel véget is ért” – utalt a nagy taktikai hibára a 2007-es bajnok.

A versenyt a monszun miatt nem indították újra, de amíg társai a döntésre várakoztak, Raikkönen már a csapatsátorban jégkrémet evett és kólát ivott rövidnadrágban.

000T TRDel275086

Melbourne után a finn azt mondta, Malajziában minden a helyére kerül, csapattársa már akkor figyelmeztetett, nem biztos, hogy így lesz. Igaza lett.

”A nulláról kell kezdenünk, pontról pontra meg kell értenünk a problémát, össze kell fognunk, és megpróbálni javítani. Régebben sem voltunk zsenik, most sem vagyunk hülyék. Ami biztos, a kocsi nem elég erős. Ráadásul a taktikával is hibáztunk, azon is dolgoznunk kell. Szerintem legalábbis” – idézte Massát az autosport.com.

A brazil taktikáját már szombaton elrontották, amikor az időmérő első harmadában nem küldték ki a pályára még egy körre, de a már meglévő eredménye nem volt elég jó, hogy a következő harmadba kerüljön. Emiatt a 16. helyről kellett rajtolnia.

Massa nyilatkozatában több furcsa kifejezés is van, ami nem szokványos egy Forma-1-es csapatnál. A Ferraritól az utóbbi majdnem tíz évben olyat, hogy ”össze kell fognunk” és ”szerintem”, nem nagyon hallottunk. Azt tükrözi, az istálló megosztott, több irányba mennének, és ami biztos: egyelőre nem tudják, merre.