Buttoné a legjobb autó és a legjobb nő

2009.04.10. 09:13

Az angolok szerint az idei F-1-es szezon pilótái közül az eddigi két futamot nyerő angolnak van a legszebb barátnője. Ha ön másként gondolja, szavazzon!

01. Jessica Michibata

01

A Sun szavazásán Jessica Michibata végzett első helyen, aki az idei két futamot nyerő Jenson Button barátnője. A néhány hónapos kapcsolat elején Buttont egy barátja leakarta beszélni Jessicáról, de ő kitartott a 25 esztendős fehérneműmodell mellett.

A hölgynek Button előtt 2003-ben volt egy kétéves kapcsolata a Fame Academy énekesével, Louise Griffiths-el. A modellkedés mellett filmkritikákat ír a Soup című újságba, de szerepelt már több videoklipben, reklámban és tévéműsorban is. Button legelső Forma 1-es futamgyőzelmét Magyarországon aratta még 2006-ban.

02. Jenni Dahlman

02

A második helyen Kimi Räikkönen felesége, az exmodell Jenni Dahlman végzett. A házaspár Helsinkiben és Zürichben él. A hölgy már korán kipróbálta magát a szépségiparban,  2000-ben első lett a Miss Finlandon, egy évvel később megnyerte a Miss Skandináviát.

A három nyelven (finn, svéd, angol) beszélő hölgy Jenni 2005-ben felhagyott a divatszakmával és lovas díjugrató lett. Jelenleg négy lova van, hármat Räikkönen vásárolt neki szerelme jeléül. A párt 2008-ban a TagHeuer Eyewear arcává választották.

03. Raquel del Rosario

03

Harmadik a kétszeres világbajnok Fernando Alonso barátnője, Raquel del Rosario.

A 27 esztendős Raquel egy hatgyerekes család második gyermeke volt, már 14 évesen gitározott és dalokat írt, önszorgalomból tanult meg zenélni. 17 évesen akkori barátjával alakította meg első zenekarát, ismert popénekes, az El Sueño de Morfeo (Morfeusz álma) együttes tagja. A pár 2005-ben ismerkedett meg, és magánéletüket - amennyire két ilyen ismert embernél lehet - próbálják védeni.

04. Hanna Prater

04

Sebastien Vettel három évvel ezelőtt találkozott a lista negyedik helyén álló barátnőjével, Hanna Praterrel. Az angol anyától származó hölgy miatt a német versenyző egyik kedvenc időtöltése az angol komédiák nézése lett.

Vettel többnyire Svájcban tölti szabadidejét, és legtöbbször itt találkoznak, miután Hanna nem kíséri el minden futamra. Korábban nyilatkozta, nem akarja elvonni figyelmét a versenyzéstől.

05. Nicole Scherzinger

05

Ötödik Lewis Hamilton barátnője, a tavaly győztes Nicole Scherzinger. A Pussycat Dolls filippínó apától és hawaii-orosz anyától származó énekese két éve a tavalyi világbajnok kedvese. A pár 2007-ben az MTV Europe Awards müncheni díjátadó gáláján találkozott.

Nicole középiskolás korában megnyerte a Coca-Cola Classic Talent versenyt, egy ideig színházművészetet tanult, de otthagyta az iskolát. Több együttesben is énekelt, de szólókarrierje is ígéretesen alakul. A 31 éves hölgy – aki a helyszínen izgulta végig a tavalyi szezont záró Brazil Nagydíjat - hét évvel idősebb Hamiltonnál.

06. Isabell Reis

06

A Toyotával versenyző Timo Glock párja, Isabell Reis hatodik a listán. A közgazdaságtan-hallgató német Isabell Saarbrückenben él, szerepelt már a hazája Next Top Model (Topmodell leszek) című tévéműsorában is.

A 23 esztendős szőke modell mindenben segíti párját, mint korábban nyilatkozta, büszke eddigi eredményeire.

07. Catherine Hyde

07

Hetedik a McLaren finn pilótájának, Heikki Kovalainennek a kedvese, Catherine Hyde. A brit szépség Franciaországban tanul pszichológiát, sportpszichológiára szeretne szakosodni.

A pár Svájcban, Genf mellett egy kisvárosban él, Catherine igyekszik minden futamra elkísérni Kovalainent. 2002 óta vannak együtt, és sokak szerint a 26 esztendős Catherine természetességével teljesen más karakter, mint a legtöbb pilóta. Esküvőjük 2010 október 20-án, a kettejük születésnapja közti napon lesz.

08. Anna Rafaela Bassi

08

A nyolcadik helyen álló Anna Rafaela Bassi  vígasztalta tavaly novemberben Felipe Massát, amikor egy ponttal elveszítette a világbajnoki címet Lewis Hamilton ellen. A pár 2007 novemberében házasodott össze, akkor már három éve együtt éltek.

Rafaela – aki mellesleg az egyik legbefolyásosabb brazil család gyermeke - férje érdekében saját divattervezői karrierjét is feladta. A versenyidőszakokat egzotikus utazásokkal szokták színezni, ilyenkor kettesben szöknek el valahová.

09. Vivian Sibold

09

Nico Rosberg kedvese, a kilencedik helyen álló Vivian Sibold lakberendező, de elmehetne modellnek is. A finn pilótával öt éve együtt lévő hamburgi hölgy nem tekinti magát szexszimbólumnak.

A hölgyrajongók szerint Leonardo di Capróra hasonlító német Forma-1-es sofőr és párja gyerekkoruk óta ismerik egymást, de csak egy közös nyaralás alkalmával jöttek össze. Vivian Milánóban, párja Monte Carlóban él. A versenyekre ritkán kíséri el, a televízióban mindig figyelemmel követi a hétvégi futamot.

10. Silvana Barrichello

10

A listán 10. Silvana Barrichello már 12 éve Rubens Barrichello felesége, két fiuk (Eduardo és Fernando) van. A mezőny egyik legidősebb tagja imádja párját, mint korábban nyilatkozta, ő segített megbirkózni a Forma-1 összes pozitív és negatív hatásával.

A mélyen hívő család többnyire Monte Carlóban él, de télen gyakran költöznek vissza szülőhazájukba, Brazíliába.