Szilvia
5 °C
16 °C

Szabályos és maradhat a Brawn-diffúzor

2009.04.15. 11:30 Módosítva: 2009-04-15 11:30:12
Az FIA-bíróság döntésével megerősödtek a szezon eddigi eredményei, a Brawn Jenson Buttonnal hivatalosan is megnyerte az első két futamot. Az alkatrész maradhat, a vádlóknak kell másolniuk.

Legálisnak nyilvánította szerda délelőtt Párizsban az FIA fellebbviteli bírósága a Brawn GP, a Toyota és a Williams vitatott fenéklemezét, ezzel elutasította a Ferrari, a Red Bull, a Renault, a BMW és a McLaren óvását – közölte az fia.com.

difi

A döntéssel megerősödtek a szezon eddigi eredményei, a Brawn Jenson Buttonnal hivatalosan is megnyerte az első két futamot.

A riválisok a szezonynyitón, majd a Maláj nagydíjon is tiltakoztak a különleges alkatrész ellen, de a keddi tárgyalás után indokaikat elutasította a bíróság. A döntés azt jelenti, hamarosan a legtöbb autón olyan diffúzor lesz, mint a perelt gépeken.

A hétvégi Kínai GP-re valószínűleg még nem készülnek el a módosítással, talán másfél hét múlva Bahreinben, de valószínűbb, hogy az első európai futamon, Barcelonában tudják először használni a nagycsapatok.

A határozat több F1-es szakember és pilóta szerint eldönthette az idényt, állítják, a Brawnt így valószínűleg lehetetlen lesz utolérni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?