Tó volt a kanyarban, az egyenesben patak

2009.04.19. 17:14
Sebastian Vettel Kínában lemásolta tavalyi, monzai első győzelmét, a hasonlóság megdöbbentő. A Toro Rosso után az anyaistálló Red Bull Racinget is sikerre vitte. Nyilatkozatok.

Harmadik Red Bull-futamán máris nyert új csapatával Sebastian Vettel, aki vasárnap Kínában szerezte az istálló első győzelmét. Pont úgy, ahogy tavaly Monzában a fiókcsapat Toro Rossóét: a gárda első pole pozíciójából, az élről indulva, biztonsági autós rajttal, esőben, szinte végig vezetve.

A sanghaji siker nehezebb volt, mert annyira esett, hogy a második helyezett, szintén Red Bull-pilóta Mark Webber szerint épp csak alkalmas volt a versenyzésre.

”Nagyon nehéz volt, főleg a vízátfolyások miatt. Nekem elöl jobban ment, senki nem zavart, láttam magam előtt rendesen, ami nagy előny. Hasonló volt tavaly Monzában, amikor először nyertem, szóval nekem nem gond, ha esik – nyilatkozta Vettel a sajtótájékoztatón. – A csapat szenzációs, rengeteget dolgoztak a hétvégén, mert akadt egy megbízhatósági problémánk, ám megtaláltuk és megoldottuk. Nagyon boldog vagyok, tavaly az első a Toro Rossóval jött össze, most a Red Bullal, ez fantasztikus.”

000T TRHkg2299274

A harmadik Jenson Button lett, aki háromból három futamon lett dobogós, és továbbra is vezeti a pontállást.

”A pályán patakok alakultak ki, és minden körben máshol folytak át. Az utolsó kanyar volt a legrosszabb, ott egy tó keletkezett. Nem lehetett fékezni, nagyon nehéz volt. Ráadásul a gumink nem melegedett föl, és a vízfüggönytől nem láttad, hol van az előtted lévő, vagy hogy mi történik mögötted. Egyszerűen veszélyes volt” – idézte az angolt az autosport.com.

Alig egy hét múlva Bahreinbe megy a Forma-1, azt gondolhatnánk, a sivatag közepén biztosan nem fog esni. A húsvéti Moto GP-futam a közeli Katarban viszont felhőszakadás miatt maradt el, és futották másnap.