Zsófia
17 °C
21 °C

Schumacherrel riogatják a csapatfőnököt

2009.04.22. 16:08
Luca Di Montezemolo Ferrari-elnök már korábban felajánlotta az istállóvezetői pozíciót az exbajnoknak, de nem vállalta. Győzködheti, nyáron újra tárgyalnak, így veszélyben a szenvedő csapatot jelenleg irányító Stefano Domanicali helye.

Fokozatosan esett vissza a Ferrari a Michael Schumacher vezette álomcsapat 2006-os felbomlása után: 2007-ben még mázlival Kimi Raikkönen vb-t nyert nekik, tavaly ugyan csak pechhel veszített velük Felipe Massa, de általánossá váltak a műszaki és a stratégiai hibák. Idén jött a mélypont, három nagydíj után nulla ponttal áll az istálló.

Stefano Domenicali csapatfőnök már az idény feladásával ijesztgeti a szurkolókat, ám ha valóban ez történik, az az állásába kerülhet.

Michael Schumacherrel szerdán készített interjút a német Dpa hírügynökség, és a hétszeres exbajnok sejtelmesen nyilatkozott róla, akár övé is lehetne a poszt.

”Átvehettem volna Jean Todt helyét, de nem volt alkalmas pillanat nekem, azt hiszem, hibáztam volna, ha elvállalom. Úgy gondolom, Domenicali képes sokkal jobban is végezni a dolgát. Konkrétan még nem beszéltünk semmiről, és a napokban nem is fogunk. Nyár végén leülünk, megtárgyaljuk, minek van értelme és minek nincs” – idézte a gazzetta.it a volt sztárpilótát.

000 Hkg2232449

Korábban már felmerült, Luca Di Montezemolo elnök Schumachert akarta az istálló vezetőjének, ez most be is bizonyosodott. Kétségtelen az utalás Domenicalira és a gyenge eredményekre.

Schumacher különleges tanácsadóként jelenleg is a Ferrari tagja, ami azt jelenti, több versenyre is elutazik - idén ott volt Ausztráliában és Malajziában -, amiben tud, segít.

Szerződése az év végén lejár, Montezemolo szinte biztosan hosszabbítani akar, ám ragaszkodhat egykori klasszisa magasabb pozícióba lépéséhez is.

Az biztos: ha a Ferrari nem javul jelentősen, változtatni fog, és mivel egyértelműen nem Raikkönennel és Massával van a gond, a menedzsmenthez kell nyúlnia.