Az Aston Martin is beszállna jövőre a Forma-1-be

2009.04.23. 19:27 Módosítva: 2009.04.23. 19:31

David Richards, a sportautókat gyártó angol Aston Martin elnöke csütörtökön bejelentette, hogy rajthoz állnának a Forma-1 2010-es idényében, amennyiben életbe lépnek a tervezett költségcsökkentési intézkedések.

"Komolyan gondoljuk, hogy elinduljunk a világbajnokságon, amennyiben ez kereskedelmi szempontból is megvalósítható, valamint ha adott a lehetőség arra, hogy teljesen versenyképesek legyünk" - mondta Richards, aki korábban a Benetton és a BAR-Honda csapatfőnökeként fordult meg az autósport elitkategóriájában.

"Nem a létszámot szeretnénk növelni, ezért csak abban az esetben nevezünk be, ha az anyagi befektetéseink belátható időn belül eredményeket hoznak, ez pedig csak úgy lehetséges, ha a költségvetést minden csapatra vonatkozóan maximalizálják."

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) terve szerint 2010-ben egy Forma-1-es csapat legfeljebb 30 millió fontot költhet el egy idényben. A bejelentés óta a teljes egészében amerikai USF1 elnevezésű alakulat, valamint a korábban kiváló kasztnikat gyártó Lola is jelezte jövő évi részvételi szándékát.