Raikkönen: KERS nem kell, csak új kasztni

2009.04.23. 17:53
A Ferrari pénteken Massával próbálja ki, mit tud a plusz lóerők miatt nehezebb géppel. A finn speciális, könnyített kasztnit kap, de ha kell, szombattól ő is KERS-re válthat.

Mégsem használja a KERS-t Bahreinben Kimi Raikkönen, bár a Ferrari elviszi a sivatagi pályára az alkatrészt. Az autosport.com-nak az exvilágbajnok csütörtökön elmondta, nincs szüksége a több lóerőt biztosító eszközre, legalábbis a pénteki szabadedzéseken.

”Nem használom pénteken, de a másik kocsiba betesszük, aztán eldöntjük, merre tovább. Összehasonlítjuk a két autót, megnézzük, mennyit számít” – nyilatkozta a finn.

kimi450

Legutóbb Kínában csapattársának, Felipe Massának nagyon hiányzott a KERS, ő biztosan azzal kezdi a hétvégét, mivel a bahreini pályán jönnek ki legjobban az előnyei.

Raikkönen ellenben vadonatúj, könnyebb kasztnit kap, ami az utolsó pillanatban készült el, és csak csütörtökön vizsgáltak be az F1-ellenőrök. Ő ugyanis nehezebb, a KERS alkalmazása pedig tömegfüggű, mert plusz súlyt jelent.

Esélyei növekedhetnek, bár a Ferrari nem számít sikeres futamra, három nulla pontos verseny után megelégednének az első nyolcba kerüléssel. Ha itt és az utána következő spanyol futamon sem lépnek előre, feladják az idei szezont.