Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A legjobb győzelmem, de kezdünk fáradni

2009.04.27. 10:01 Módosítva: 2009-04-27 10:01:19
Jenson Button Bahreinben idén harmadszor nyert, de állítja, csapatát, a Brawn GP-t teljesítményben beérték a riválisok. Hamilton megelőzése volt a kulcs, és végre rendesen le is intették.

"Az utolsó kanyarból jól jöttem ki, melléje értem, de megnyomta a kis gombját, és elhúzott. Sikerült viszont kifékeznem, ezzel meg is lett a futam" - értékelte a bahreini versenyt a győztes Jenson Button, ellenfele KERS-rendszerére utalva.

A Brawn GP pilótája négy futamból hármat megnyert idén, állítja, a legutóbbi a legértékesebb. "Ez a legjobb győzelmünk, mert nem volt előnyünk. Fel kell újítani a kocsit, már öregszik" - árulta el az angol.

Az időmérőn csak negyedik lett, az istálló elsimerte, egy kör alatt már nem gyorsabbak a riválisoknál, viszont a futam nem okozott gondot Buttonnak. Különösen örült, mert előző két sikerekor nem láthatta rendesen a kockás zászlót: Ausztráliában biztonsági kocsi mögött ért be, Malájziában félbeszakították a versenyt eső miatt.

A második Sebastian Vettel - aki Button szerint már gyorsabb nála - szintén Hamiltont emelte ki. "A rajtom rendben volt, de meglepődtem, amikor feltűnt mögöttem Lewis. Megnyomhatta a gombját, el kellett engednem. Sajnos beragadtam mögéje" - nyilatkozta a sajtótájékoztatón.

Az első helyről induló, végül harmadik Trulli szomorú volt a dobogóval: "Csalódott vagyok, mert a Toyota első győzelmére számítottam. Sajnos a rajtnál veszítettem egy pozíciót, onnét már nagyon nehéz volt".

Két hét múlva a Spanyol Nagydíjra átépített, új diffúzoros kocsival érkezik a Ferrari és a BMW, még különlegesebb fenéklemezzel a McLaren és a Renault. A Brawn a diffúzorán már nem tud javítani, Buttonéknak más területen kell fejleszteniük. Pozitív nekik, hogy a téli teszteken épp Barcelonában, a következő pályán voltak a leggyorsabbak, így az autó biztosan újra jó lesz. Kérdés, mire jutnak a riválisok újdonságaikkal.