A legjobb győzelmem, de kezdünk fáradni

2009.04.27. 10:01 Módosítva: 2009.04.27. 10:01
Jenson Button Bahreinben idén harmadszor nyert, de állítja, csapatát, a Brawn GP-t teljesítményben beérték a riválisok. Hamilton megelőzése volt a kulcs, és végre rendesen le is intették.

"Az utolsó kanyarból jól jöttem ki, melléje értem, de megnyomta a kis gombját, és elhúzott. Sikerült viszont kifékeznem, ezzel meg is lett a futam" - értékelte a bahreini versenyt a győztes Jenson Button, ellenfele KERS-rendszerére utalva.

A Brawn GP pilótája négy futamból hármat megnyert idén, állítja, a legutóbbi a legértékesebb. "Ez a legjobb győzelmünk, mert nem volt előnyünk. Fel kell újítani a kocsit, már öregszik" - árulta el az angol.

Az időmérőn csak negyedik lett, az istálló elsimerte, egy kör alatt már nem gyorsabbak a riválisoknál, viszont a futam nem okozott gondot Buttonnak. Különösen örült, mert előző két sikerekor nem láthatta rendesen a kockás zászlót: Ausztráliában biztonsági kocsi mögött ért be, Malájziában félbeszakították a versenyt eső miatt.

A második Sebastian Vettel - aki Button szerint már gyorsabb nála - szintén Hamiltont emelte ki. "A rajtom rendben volt, de meglepődtem, amikor feltűnt mögöttem Lewis. Megnyomhatta a gombját, el kellett engednem. Sajnos beragadtam mögéje" - nyilatkozta a sajtótájékoztatón.

Az első helyről induló, végül harmadik Trulli szomorú volt a dobogóval: "Csalódott vagyok, mert a Toyota első győzelmére számítottam. Sajnos a rajtnál veszítettem egy pozíciót, onnét már nagyon nehéz volt".

Két hét múlva a Spanyol Nagydíjra átépített, új diffúzoros kocsival érkezik a Ferrari és a BMW, még különlegesebb fenéklemezzel a McLaren és a Renault. A Brawn a diffúzorán már nem tud javítani, Buttonéknak más területen kell fejleszteniük. Pozitív nekik, hogy a téli teszteken épp Barcelonában, a következő pályán voltak a leggyorsabbak, így az autó biztosan újra jó lesz. Kérdés, mire jutnak a riválisok újdonságaikkal.