Raikkönen: Még él bennem a szenvedély

2009.05.07. 20:47
Legutóbbi F1-győzelmének helyszínére érkezik a hétvégén a Ferrari-pilóta, aki Barcelonában vetne véget rossz sorozatának. Felújított Ferrarit kap, de a többiek is erősítenek.
kimi

Tavaly április végén, a Spanyol GP-n nyert legutóbb Forma-1-es futamot Kimi Raikkönen, a 2007-es világbajnok Barcelonába visszatérve sem esélyes. Idén a gyenge Ferrarija miatt négy futamon csak három pontot szerzett, a csapat is ennyivel áll.

Katalóniába viszont új fejlesztéseket visznek, a Brawnéhoz hasonló dupla-díffúzort, könnyített kasztnit, megtartva a KERS-t. Múlt héten próbálta ki ezeket a tesztpilóta Marc Gené, a visszajelzések pozitívak, ezért Raikkönen bizakodó.

”Jó egy éve nem nyertem, a tavalyi Barcelonában a legjobb ferraris hétvégém volt, pole pozíció, győzelem, leggyorsabb kör. Azóta többször közel kerültem a sikerhez, például Magny-Cours-ban, Montrealban és Spában, ám ilyen-olyan dolog miatt nem jött össze. De egy pilóta sosem veszíti el a nyerés iránti szenvedélyét, újra érezni akarom a győzelmet, amilyen gyorsan csak lehet” – idézett a Ferrari-honlap a finntől PR-szövegszerű nyilatkozatot.

Nehéz dolga lesz a hétvégén az olasz istállónak, mert a BMW-n kívül szinte összes riválisa, többek között a McLaren és a vb-t vezető Brawn is újításokkal érkezik. Ha itt sem javulnak, akár az egész szezont feladhatják.