Szilárda
2 °C
6 °C
Index - In English In English Eng

Döbbent olasz sajtó a Ferrari-fenyegetés másnapján

2009.05.13. 13:25 Módosítva: 2009.05.13. 13:26

Az olasz sajtó döbbenten fogadta a Ferrari keddi bejelentését, miszerint az istálló jövőre nem indul a Forma-1-ben, ha érvénybe lép a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) költséglimitje. A Ferrai azt kifogásolták, hogy a FIA Világtanácsának döntése értelmében jövőre nagyobb technikai szabadságot kapnak azok a csapatok, amelyek vállalják, hogy nem költenek többet évi 40 millió fontnál.

"Ferrari-sokk, viszlát F1!" - olvasható a Corriere dello Sportban, a Corriere della Sera viszont más hangnemet ütött meg: "A Ferrari már megnyerte az első futamot".

A La Gazzetta dello Sport ugyancsak sokkról ír, hozzátéve, hogy a Montezemolo-birodalom háborút indított a FIA és a sportágat irányító Bernie Ecclestone ellen. "A válás megsemmisítő következményekkel járna Ecclestone-ra, mivel bedőlne az egész üzlete. A Ferrari ugyanis néhány másik csapattal megalapíthatja a saját sorozatát, esetleg átválthat a 24 órás Le Mans-i versenyre vagy akár az észak-amerikai Indy Carba is. Utóbbi verzió erősítené a körvonalazódó házasságot a Fiat és a Chrysler között" - teszi hozzá a cikk szerzője. Azoknak az istállóknak, amelyek el szeretnének indulni a 2010-es vb-n, május 29-ig le kell adniuk nevezésüket, s nyilatkozniuk arról, hogy vállalják-e a költségvetési limitet, amellyel több fejlesztési lehetőséghez jutnak. A Toyota és a Red Bull ugyancsak azzal fenyeget, hogy kiszáll az F1-ből, ha a nemzetközi szövetség nem változtatja meg döntését. (MTI)