Ha Button 10-szer kiesik, bajnok lehetek

2009.05.17. 22:34
Lewis Hamilton vb-címvédő, de jövőre nem lesz már az, ezt maga is elismeri. Szeretné, ha Jenson Button venné át a helyét, de Monacóban azért megverné angol kollégáját.

Nem bízik benne Lewis Hamilton, hogy megvédheti világbajnoki címét, Jenson Buttonnak adná tovább, ha választhatna. A mclarenes a barcelonai futam után kétértelműen nyilatkozott vb-esélyeiről, de kiderült, már nem ad magának semmi esélyt.

”Világbajnok akarok lenni, de le vagyok maradva pontokban. Sok futam van még, ha Jenson a következő tízen nem ér célba, van sanszom” – idézte a viccelő Hamiltont az autosport.com. 32-vel vezet a brawnos, ami három kiesés meg egy 7. hely.

hamilton

”Jenson a favorit, ha valakit kellene mondanom magam helyett, hogy bajnok legyen, az ő. Mesés, ami történik vele, a legjobbakat kívánom neki. Nagyon nehéz lesz legyőzni, Monacóban is ő az esélyes, nagyszerű kocsija van. Ha ott nyerne, az lenne igazán különleges siker lenne.”

A városi nagydíj jövő csütörtökön kezdődik, tavaly Hamilton győzött ott, így tudja, miről beszél. A szűk utcai aszfalton kevésbé jön ki az autók közötti különbség, előzni sem lehet, ha valaki előre kerül, feltarthatja a sokkal gyorsabbakat is.

”Igyekszünk versenyt nyerni idén. A vb kizárt, de Monacóban, az utcákon talán lehetséges a siker” – bizakodott a 24 éves klasszis.