Button: Unalmas barom lett belőlem

2009.05.22. 16:26
Mióta nyer, csak a győzelmekkel tud foglalkozni a vb-t vezető pilóta. Monacóban is favorit, de a leghíresebb futamnál fontosabb lenne neki otthon nyerni.
000T TRDV514955

Megváltoztatta a siker Jenson Buttont, ezt maga a pilóta állítj, de nem nagyképű lett a győzelmek miatt. Sőt, alázatossá vált, szerinte talán túlzottan is.

”Azt hiszem, jelenleg egy unalmas barom vagyok, de tényleg. A barátnőm is ezt mondja – idézte Buttont az autosport.com. – Most, hogy nyertem, folyton azon rágódom, hogyan fejlődhetnék. Amikor nem mennek a dolgok, gyenge a kocsi, el kell vonulni a versenyzéstől, ki kell kapcsolni. Jelenleg ez lehetetlen, ha nyerek, másnap már a következő sikerre gondolok. Az előző két hétben csak ez járt a fejemben, nem hinnék, hogy ez milyen stresszes.”

Az angol kilenc év alatt egy futamot nyert idén márciusig, azóta négyet a lehetséges ötből, a vb-t biztosan vezeti. Az utóbbi években Hondával szenvedett, legtöbben úgy gondolták, a Forma-1 elvesztette, marad jóképű playboy, aki nagyon jó fej, tehetséges is, de pilótaként nem viszi többre egyetlen győzelemnél.

A Brawn GP viszont megmentette, neki van a legjobb autója, rákattant a nyerésre. A nagy klasszikus Monacói GP-n is ő az esélyes, de állítja, nem tragédia, ha épp ez marad ki.

”Jó lenne itt győzni, de nekem a legfontosabb nagydíj a hazai, a brit nézők előtt, Silverstone-ban. Az igazán különleges lenne.”