Max Mosley is ferraris Forma-1-et akar

2009.05.22. 12:01
Pénteken vége lehet a bizonytalanságnak, Monacóban először tárgyal a Ferrari a 2010-es költségvetési szabályról, amiről eddig hallani sem akart. Az FIA-elnök megállapodásra törekszik.

Megegyezne a Ferrarival Max Mosley FIA-elnök, nem akar az olaszok nélküli Forma-1-et, nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak.

A szövetség vezetője néhány hete kijelentette, ha nem alkalmazkodnak a 40 millió fontos költséglimitet állító új szabályhoz, mehetnek, az F1 meglesz nélkülük.

A Ferrari kivonulással fenyeget, perelt, de bukott, pénteken tárgyal elnöke, Luca Di Montezemolo Mosleyval Monacóban.

”Semmiképp nem akarom kizárni a Ferrarit, pont ellenkezőleg. A Forma-1 nem lenne ugyanaz nélküle, bár semmi sem pótolhatatlan” – idézte a Gazzetta. Mosley elárulta, eddig egyetlen szó sem esett megegyezésről, mert a Ferrari hallani sem akart a költséghatárról.

000T TRDV509751

”Mindenkinek érdeke, hogy a Forma-1 jövője gazdaságilag biztos legyen, és új csapatok csatlakozzanak a bajnoksághoz. A legtöbb istálló tudja, nem költhetünk annyit, mint jelenleg” – célzott Mosley arra, hogy Montezemolóék kisebbségben vannak.

A 2010-es szezonra jövő péntekig lehet nevezni, van pótnevezés, de meg kellene állapodniuk, mert ha nem, az FIA-elnök szerint a május 29-i határidő után még bonyolultabb lenne a megoldás.

Pénteken Monacóban két részletben tanácskoznak az istállók, esélyes, hogy estére megszűnik a bizonytalanság és a kiscsapatos lúzer-F1 lehetősége.