Button: Soha nem tudtam parkolni

2009.05.25. 10:26
A protokollt elrontotta, de a versenyt megnyerte Monacóban az angol, aki azt is beismerte, füllentett, amikor leszólta az F1 leghíresebb nagydíját.

Simán győzött Monacóban is Jenson Button, csak a tiszteletkörben hibázott, amikor elrontotta a hercegségbeli protokollt: autójával a célvonal helyett a depóba hajtott.

"Sosem tudtam parkolni. Kemény volt a futam, de utána a sisakban rohanva rájöttem, ez a célegyenes nem is rövid. Azt hiszem, ez volt a tökéletes befutó" - viccelt az angol a sajtótájékoztatón, miután kocsijából kiszállva sprintelve tette meg a 250-300 métert a díjátadó helyig.

Monaco az egyetlen nagydíj, ahol az uralkodói páholyban van az eredményhirdetés, előtte kell megállniuk a dobogósoknak.

"Rengeteget jelent ez a siker, a Brawnnak kivételes eredmény a kettős győzelem. A csapat elképesztő volt, óriási siker ez, a legjobb idén" - nyilatkozta boldogan Button, aki pénteken még leszólta a Forma-1 leghíresebb versenyét. Kijelentette, neki a hazai Brit GP megnyerése többet jelentene.

"A hétvége előtt azt mondtam, ez a futam nem több az eddigieknél, de igazából csak magamat akartam megnyugtatni. Mindannyian tudjuk, mi az igazság - vallotta be vasárnap délután, hogy füllentett. - Fantasztikus itt győzni, ez a pálya semmihez sem fogható."

A 29 éves pilóta az évad hat versenyéből ötöt nyert, összesen négy pontot veszített. Vezeti a vb-pontversenyt, két hét múlva Törökországban folytathatja sorozatát.