Button karrierje végéig aláír a Brawnhoz

2009.05.26. 15:07
Karrierje végéig szerződteti Jenson Buttont csapata, annyira elégedett vele. Béremelést is kap az idei hat F1-futamon ötször győztes versenyző.

”Biztos vagyok benne, a menedzserének és neki is eszébe jutott, napról napra megy föl az ára. Úgy néz ki, jönnek a szponzorok, így mi is tudunk emelni” – idézte a The Sun a Brawn GP ügyvezetőjét, Nick Fryt.

A 29 éves Jenson Button legutóbb Monacóban nyert, az idei hat futamon mindössze négy pontot veszített, ami öt első hely mellet egy harmadikat jelent.

Button lojalitását igyekeznek meghálálni, a versenyző a szezon elején évi 8 millió fontos fizetését önként csökkenttette háromra, hogy segítsen az istálló túlélésében. A Honda szállt ki váratlanul, csak jelentős spórolással maradhattak az F1-ben.

Sikerült, Ross Brawn a legjobb kocsit tette Button alá, aki él a lehetőséggel, Fry pedig megduplázza bérét.

”Jenson hosszú ideje velünk van, együtt voltunk kudarcban, sikerben. Egész további karrierjére meg akarjuk tartani, és ez kölcsönös. Maradni akar, öt győzelem után hátha nyerünk még valami nagyobbat is” – viccelt a csapatvezető a világbajnoki eséllyel.

Button 10 évig még gond nélkül vezethet a Forma-1-ben, ha csak hatmillió fonttal számolunk évente, visszavonulásáig 60 millió fontot, mintegy 20 milliárd forintot fog keresni.