Ida
6 °C
9 °C

Massával és balkanyarokkal nyerne a Ferrari

2009.06.03. 09:53
Isztambulban az órajárással ellentétesen kell körözni, a brazil három éve verhetetlen az ilyen pályákon.

Győzni akar a Ferrari a monacói 3-4. helye után, a hétvégi Török Nagydíj tökéletesnek tűnik a visszatérésre: Felipe Massa nyert itt az elmúlt három évben.

”Szeretem ezt a pályát, háromszor nyertem zsinórban, mindig az első helyről rajtolva, nem tudom megmondani, miért. Fekszenek nekem a gyors kanyarok, de nem ez a sikerek oka. Csak arra tudok gondolni, jobban megy nekem a balra kanyarodás, mint a többieknek” – írta a Ferrari honlapja a szokásos futamelőzetesben.

Az isztambuli pályán az óra járásával ellentétesen köröznek a kocsik, ami ritka, csak Brazília ilyen. Ott is Massa a favorit, 2006-ban és tavaly első lett hazájában, 2007-ben csak azért nem, mert Kimi Raikkönen világbajnokságát kellett bebiztosítania, elengedte a finnt.

A Ferrari új alkatrészeket visz Törökországba, ezek a kanyargós, mégis gyors vonalvezetésen hasznosak lehetnek. Különösen nagy kihívás a 8-as kanyar, a szezon egyik legnehezebb pontja, nagyon hosszú, három részből áll.

A pénteken induló nagydíjon a futam a szokásos vasárnapi kétórás időpontban rajtol, de az összes szabadedzés és az időmérő egy órával korábban kezdődik az általánosnál.