Ecclestone: Button kezd káros lenni

2009.06.09. 22:28 Módosítva: 2009.06.09. 22:29
Örül az angol pilóta sikereinek a Forma-1-főnök, de annak nem, hogy csak ő győz, ráadásul könnyedén. Azért hazájukban, a Brit GP-n drukkolni fog neki.

Túl sokat nyer és túl egyszerűen Jenson Button, állítja a Forma-1-főnök Bernie Ecclestone. A 78 éves menedzser vesegyulladás miatt nem utazott el a hétvégi Török Nagydíjra, londoni lakásában nézte a Daily Express újságírójával a futamot.

Neki kommentálta az eredményhirdetés alatt: ”Nagyon, nagyon jó egy szempontból, nagyszerű neki, de a látványnak, a bajnokságnak nem tesz jót. Az emberek szupersztárokat akarnak, de bárcsak lenne ellenfele”.

Ecclestone az első körben bemondta, ”vége a versenynek”, amikor az angol megelőzte Sebastian Vettelt. Így lett, a Brawn-pilóta hetedik nagydíján hatodszor győzött idén. Mindössze annyival tudta magát vigasztalni a sorozat irányítója, hogy ”azért hátha még valaki megfogja”.

Azért szeretné, ha a következő, jövő hét végi Brit GP-t is Button nyerné. ”Remélem, győz Silverstone-ban is. Szép lenne, örülne az egész ország”.

A 29 éves pilóta többször elmondta, hazai nagydíján akar a legjobban első lenni, az angliai futam a legfontosabb neki.