Vettel Mansell óta Silverstone-ról álmodott

2009.06.22. 15:24
Második helyezett csapattársát is nagyon megverte a Brit GP-n a német tehetség, de ponthátránya még jelentős Jenson Button mögött. Egyelőre az angol közönséget dicséri, de három hét múlva folytathatja a Brawn-pilóta üldözését.
000T TRDV534644

Harmadik F1-futamát nyerte vasárnap a Brit GP-n Sebastian Vettel, alig 22 évesen elmondhatja, megvan neki két klasszikus, a monzai és a silverstone-i siker. Esélyt sem adott senkinek, olyan nyitóköröket futott, mint Michael Schumacher óta kevesen, sőt talán senki: 17 forduló alatt 17 és fél másodpercet vert a mögötte jövő Rubens Barrichellóra.

”Az első szakaszban keményen nyomtam, hogy előnyt szerezzek, ebből gazdálkodhattam az egész futamon. Fantasztikus volt az autó, képes voltam egyre jobban és jobban menni vele – mesélte Vettel. – A második etap szlalom volt a lekörözöttek miatt, a harmadik meg már tiszta sor, szabad pályán.”

A Red Bull átépített autójával a szezon második felének legjobbja lehet Vettel, gondja, hogy Jenson Button 25 ponttal előtte van a bajnokságban. Persze ha úgy vezet továbbra is, mint Angliában, talán ez sem behozhatatlan.

A vb-címmel egyelőre nem foglalkozott, inkább a közönséget dicsérte, amelyet először tévén láthatott a kilencvenes évek elején. Bár akkor még csak négy-öt éves volt, emlékszik Nigel Mansell sikereire.

”Csak másodszor vagyok itt, de köszönöm Silverstone-nak a szurkolást, nagyon élveztem, a drukkerek hihetetlenek voltak. Óriási a hangulat, erről álmodtam, mióta láttam Mansellt itt nyerni. Nem is hiszem el, hogy most már én győztem” – nyilatkozta.

Három hét múlva ráadásul jó esélye van, hogy hasonló atmoszférát teremtsen: a nürburgringi Európa Nagydíjon otthon, Németországban versenyezhet.