Mosley kiakadt, folytatódik az F1-balhé

2009.06.26. 11:44
Az FIA-elnök szerint a FOTA hazudik. Mosley dühös, mert Luca Di Montezemolo sértegeti őt. Amíg el nem éri, hogy emelt fővel távozhasson, marad a zavaros helyzet.

”Mivel ön és a FOTA (F1-csapatok szervezete) szándékosan félre akarja vezetni a médiát, nyitva tartom a jövőmmel kapcsolatos lehetőségeimet. Legalább októberig az FIA elnöke vagyok a poszt teljes hatalmával” – írta felháborodva Max Mosley, a Nemzetközi Autós Szövetség (FIA) vezetője csütörtökön Luca Di Montezemolo Ferrari-elnöknek.

A szerdán a hatalomból kiszorított Mosley aznap megegyezett a FOTA-val a Forma-1 jövőjéről: nem szakad a sorozat, maradnak a szabályok, a következő két évben a 90-es évek szintjére csökkentik az istállók költségvetését, cserébe ő októberben nem jelölteti magát újra a szervezet élére, mandátuma lejártakor távozik.

Állítja viszont, hogy exellenfelei megszegték megállapodásukat.

”Párizsban megegyeztünk, hogy véget vetünk a Forma-1 nehézségeinek. Kritikus része volt ennek a sajtó pozitív és őszinte tájékoztatása, ezért megdöbbenve láttam, hogy a FOTA szerint már Boeri úr felügyeli a Forma-1-et, ami nem igaz, hogy engem megbuktattak, ami hamis állítás, és hogy október után nincs szerepem az FIA-ben, ami hülyeség. Továbbá azt sugallták a közvéleménynek, hogy diktátor vagyok, amit személyem elleni támadásnak veszek” – idézte a racefax.com, amelynek sikerült megszereznie Mosley hivatalos levelét.

Bernie Ecclestone, Max Mosley és Luca Di Montezemolo a szerdai megegyezéskor
Bernie Ecclestone, Max Mosley és Luca Di Montezemolo a szerdai megegyezéskor

Michel Boeri, a monacói autóklub elnöke eddig FIA-alelnök volt, Montezemolo a Gazzetta dello Sportnak arról beszélt, már ő a vezető, és a ferraris mondta azt is, hogy ”vége a diktatúrának”.

”Ha azt akarja, hogy a megállapodásunknak legyen esélye túlélni, önnek és a FOTA-nak azonnal helyesbítenie kell kijelentéseit, kijavítani a fals megállapításokat, befejezni a további vádaskodást. Önnek magának korrigálnia kell szavait és bocsánatot kérnie a sajtótájékoztatójukon ma délután” – írta Mosley.

A FOTA csütörtökön tanácskozott, de a bolognai ülés után egyik tagja sem kért elnézést, Montezemolo nem is utalt a levél létezésére. Azóta sem reagált senki a csapatfőnökök közül, így Mosley valószínűleg nem elégedett. Úgy tűnik, amíg el nem éri, hogy emelt fővel távozhasson, marad a zavaros helyzet.