Alonsót Monzában jelenti be a Ferrari

2009.06.30. 17:19 Módosítva: 2009.06.30. 17:19
A madridi AS című lap biztos benne, Fernando Alonso 2010-től a Ferrarinál indul, szeptemberben bejelentik szerződtetését, novemberben Spanyolországban mutatják be a rajongóknak. Kimi Raikkönen vagy Felipe Massa távozik.

Bejelenti a szeptemberi Olasz Nagydíjon a Ferrari, hogy 2010-től öt szezonra szerződtette Fernando Alonsót, állítja a spanyol as.com. A világbajnok csapat rendszeresen a monzai hétvégén közli nagyobb változtatásait, itt derült ki például 2006-ban, hogy Michael Schumacher az idény végén visszavonul, helyét Kimi Raikkönen veszi át.

F1BR

Az AS értesülését erősíti, hogy a hagyományos Ferrari-napokat, amikor az F1-istálló rajongóival ünnepli az évad lezárását, idén először nem Olaszországban, hanem Spanyolországban tartják. Az istálló a napokban jelentette be, hogy Valencia lesz a helyszín november 13 és 15 között, állítólag itt mutatják be Alonsót a közönségnek.

Érkezésével a jelenlegi pilóták közül Felipe Massa vagy Kimi Raikkönen távozik, annak ellenére, hogy mindkettőjüknek 2010 végéig van érvényes szerződésük. Mivel idén nincs esélyük a vb-címre, a korai bejelentés senkit nem zavarna meg.

Az AS úgy tudja, nincs eldöntve, melyikük marad, a hátra lévő versenyeken mutatott jobb teljesítmény fog dönteni. Egyelőre nagyjából egálban vannak, Massának 16, Raikkönennek 10 pontja van, de a csapat idei egyetlen dobogós helyét a finn szerezte Monacóban.

Alonso távozása a Renault-tól nem váratlan, idén is pocsék gépet kapott, ami a tavalyival ellentétben nem is javul. Szerződése az év végén lejár, semmi nem gátolhatja lelépését. A kétszeres világbajnoknak valószínűleg már előzetes megállapodása van a Ferrarival, többször elmondta, álma, hogy ott versenyezzen.