Barrichello Raikkönen miatt haragudhat

2009.07.13. 10:24
A brazil váratlanul kiakadt, mert a Német GP-n első helyett hatodik lett, de az igazi ok az lehet, hogy ki akarják rúgni a Brawntól: Kimi Raikkönen érkezhet a helyére.

Kimi Raikkönen a Brawn GP-vel tárgyal, jövőre az angol csapathoz szerződhet, állítja az olasz sajtó. A La Stampa és az Il Giornale nürburgringi tudósítója megírta, a finn menedzsere, Steve Robertson vasárnap délelőtt találkozott Ross Brawnnal, hosszasan egyeztettek.

A Ferrarinál Fernando Alonsót várják 2010-re, és jelenlegi exvilágbajnokuktól akarnak megszabadulni, mert úgy érzik, nincs benne több, ráadásul 28 millió eurót keres, többet mindenkinél. Brawn átvenné, de bérét természetesen sokallja, ezért azt akarja, a Ferrari fizesse továbbra is a pénz legalább egy részét.

Alonso előbb cáfolta, de a Német GP-n már elismerte, váltására “van lehetőség”, így Raikkönen távozásra kényszerülhet. Ha érkezik a Brawnhoz, egyértelmű, Rubens Barrichellónak kell mennie.

000 DV516744

A brazil nagyon kiakadt a vasárnapi futam után, bár hatodik lett, állítja, csapatfőnökei vették el tőle a győzelmet. Kiborulásának oka könnyen lehet Raikkönen érkezése, pontosabban az, hogy a Brawn–Robertson-tárgyalás sikerrel zárult, de legalábbis jól halad.

Barrichello 280 F1-nagydíjával csúcstartó, ha még egy évig indulhatna, elsőként elérhetné a 300-at, ráadásul nem lekörözöttként, hanem élpilótaként.

A Brawn–Raikkönen kapcsolat bizonyítottan jó, a mérnökzseni egyike volt azoknak a Ferrari-vezetőknek, akik a finnt javasolták Michael Schumacher pótlására 2006-ban. Brawn akkoriban többször dicsérte nyilvánosan a későbbi világbajnokot, de együtt végül nem dolgozhattak, mert Schumacherrel együtt ő is távozott az idény végén.