Alonso schumacheres Ferrari-istállót épít

2009.07.14. 13:31
Elkezdődött 2010 az olaszoknál: az idei autó fejlesztését leállítják, érkezik a Red Bull egyik legjobb mérnöke. Cél a világbajnokság Fernando Alonsóval.

A Ferrari elkezdte Forma-1-es istállójának átalakítását a Német Nagydíjon, a továbbiakban a 2010-es szezonra koncentrál. Jövőre vezető pilótája Fernando Alonso lesz, aki az as.com szerint javasolta Geoff Willis aerodinamikai szakember megszerzését a Red Bulltól.

A 49 éves angol múlt héten váratlanul távozott, okát nem tudni. Az olasz La Stampa biztos benne, a Ferrarihoz tart, technikai igazgatónak nevezhetik ki. Nála jobban nem sokan ismerik Sebastian Vettel és Mark Webber győztes autóját, mert ő tervezte.

A Nürburgringen Stefano Domenicali Ferrari-főnök elismerte, az idei autót nem fejlesztik tovább, a napokban leállnak az F60-as modell alakításával.

000 DV120152

”Már belefogtunk az új projektbe, a következő két hétben teljesen átállunk rá, hogy ne veszítsünk időt. A következő szezon a legfontosabb, más tempóról akarjuk kezdeni az évet, mint idén” – idézte az autosport.com Domenicalit.

A Ferrari csak kétszer került dobogóra – a harmadik helyre fértek fel – idén, mindössze 32 pontot szerzett.

A spanyol sajtó két hete, az olasz múlt héten írta meg, Alonso 2010-ben ferraris lesz. A pilóta elismerte, van rá esély. Vasárnap Kimi Raikkönen jelenlegi Ferrari-versenyző menedzsere a Brawn GP-vel tárgyalt, valószínűleg a helyére megy Alonso.

A Ferrari legutóbb a 90-es évek közepén fogott hasonló átszervezésbe, amikor Michael Schumacher érkezése után két év alatt teljesen átalakította technikai stábját külföldi szakemberekkel. Jelenleg úgy tűnik, a kétszeres világbajnokkal is hasonlót tervez.