Mosley lép, mégis jöhet az újabb F1-balhé

2009.07.15. 15:04 Módosítva: 2009.07.15. 15:04
Távozik októberben az FIA-elnök, de az exferraris Todtot akarja utódnak, a Forma-1-es istállók (FOTA) viszont Ari Vatanent. Ha a francia jelölteti magát, újabb ellentétek várhatóak.

Biztosan nem jelölteti magát ismét FIA-elnöknek Max Mosley, értesült az autosport.com. A Nemzetközi Autós Szövetség jelenlegi vezetője levélben közölte a tagszervezetek illetékeseivel, hogy nem indul újra.

”Úgy döntöttem, megerősítem a döntésem, és nem jelöltetem magam októberben” – írta Mosley, aki június végén már bejelentette visszavonulását, amikor megállapodott a FOTÁ-val az F1-es szabályokról, ám napok múlva visszavonta, mert szerinte a csapatok megalázták.

Távozása feltétele a Forma-1 folytatódásának, ha maradna, a Ferrari vezetésével kiszállhatnának a legjobbak.

A probléma mégsem oldódik meg teljesen, mert közölte, Jean Todtot akarja utódjának. A FOTA kikötötte, F1-múlt nélküli, minden istállótól független képviselőt szeretne, de a francia 16 évig dolgozott a Ferrarinál, 2007-ig csapatfőnökként.

mosley

”Úgy hiszem, Jean Todt a megfelelő ember, ha jelölteti magát, ideális utód lehet. Folytathatja és kibővítheti az utóbbi 16 év munkáját, remélem, támogatják.”

Ellenfele az 57 éves ralivilágbajnok, négyszeres Dakar-győztes Ari Vatanen, aki a hét végén jelentette be, megpályázza a posztot. Semmi köze a Forma-1-hez, együttműködne a csapatokkal, támogatnák.

Jean Todt 63 éves, idén távozott végleg a Ferraritól, komoly feladatokkal járó munkája nincs, meglepetés lenne, ha nem vállalná a kihívást.

Mosley 1993 óta vezette a szervezetet, hamarosan 70 éves lesz, néhány hónapja elveszítette 40 éves fiát, az utóbbi években nagyon megromlott a viszonya a Forma-1-gyel.