Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-8 °C
3 °C

Massa jól lát, 10 nap, és saját lábán távozik

2009.07.28. 14:43 Módosítva: 2009.07.28. 14:45
Brazil orvosa szerint már kinyílik a pilóta sérült bal szeme is, és lát vele. A Honvéd-kórházban azt mondják, lábadozása gyorsul, akár egy hét múlva elhagyhatja a kórházat.

”Felipe bal szeme még be van dagadva, de kicsit már ki tudja nyitnia, és jól lát vele” – nyilatkozta kedd délben az olasz La Gazzetta dello Sport című napilapnak Dino Altmann, a Brazil Nagydíj és Felipe Massa otthoni kezelőorvosa.

A Ferrari-pilóta a magyar futam időmérőjén szenvedett balesetet, amikor nagy sebességnél fejen találta a Rubens Barrichello autójából kieső acélrugó. Életveszélyes állapotban került a Honvéd-kórházba, koponyáját kellett operálni, a műtét sikerült.

Másfél napig mesterséges kómában volt, de lábadozása a vártnál korábban elkezdődött, így hétfő délután végleg felébresztették és lekapcsolták a lélegeztető gépről. Orvosai optimistán nyilatkoztak felépüléséről, nem látják akadályát, hogy olyan legyen, mint szerencsétlensége előtt. Már három nyelven szólalt meg, forgatja a fejét.

Sérült bal szeme miatt aggódtak csak, mert a duzzanat miatt nem lehetett vizsgálni, ám a brazil orvos szavai megnyugtatóak. A gazzetta.it idézi dr. Bazsó Pétert is: ”Úgy néz ki, ha ilyen ütemben folytatja a felépülést, saját lábán hagyja el a kórházat 10 napon belül”.

Az orvosok hétfőn tartották utolsó sajtótájékoztatójukat a 28 éves vb-2. állapotáról, azóta csak hozzátartozói, kollégái és barátai mehetnek a kórházba.

Luca Di Montezemolo Ferrari-elnök járt nála a hét legelején, Stefano Domenicali csapatfőnök kedden is bent volt, vele együtt érkezett Jean Todt, az olasz istálló exvezetője. Az FIA-elnökjelölt francia nem nyilatkozott a sajtónak.

Massa várhatóan idén már nem fog versenyezni, helyettesítéséről tanácskoznak a Ferrarinál. Elismerték, pótlására jelölt Michael Schumacher. Domenicali kedden nem beszélt erről, annyit mondott: "Amint felépült, visszavárjuk Felipét, az autó az övé."