Kimi Raikkönen: A rali lehet a jövőm

2009.07.31. 22:51
A Forma-1 exbajnoka gondolkozik a váltáson, nem tagadja, egy év múlva otthagyhatja az F1-et. Nagyon jól kezdett hazája vb-futamán.

Először ismerte el Kimi Raikkönen, hogy ralikarriert tervez, amikor első vb-futama, a Finn Rali indulásakor azt mondta, ”mindenképp” meggondolja a váltást.

”Jelenleg a Forma-1-ben vagyok, van még egy év a szerződésemből, ha lejár, bármi megtörténhet" – idézte a 2007-es F1-bajnokot az autosport.com.

Raikkönen eddig mindig csak hobbinak, szórakozásnak tartotta a ralit, megállapodása 2010 végén jár le a Ferrarival, de nagyon úgy tűnik, jövőre Fernando Alonso érkezhet a helyére. Jelenlegi társa, a sérült Felipe Massa posztja biztos, úgy tudni, a finn ügynöke a Brawn GP-vel tárgyalt.

”Nyílt a helyzet, de a ralit élvezem. Talán F1 lesz a jövőm, meglátjuk, hogy alakul. Nem sietek, legalább egy évem van dönteni.”

neste450

Hazai sajtója állítja, mostani részvétele felkészülés a kategóriaváltásra, az első eredmények alapján igéretes tehetség. A csütörtök esti bemutató etapon az S2000-es Fiat Abarthtal a 20. időt futotta, csak egy tizeddel maradt el egész szezonban induló csapattársától, Anton Alentől. (Ő az exvilágbajnok Markku Alen fia.)

A pénteki rendes szakaszokon is tartotta Alen tempóját, az összesítésben följött a 17. helyre, negyedik az S2000-esek között, csak két pozícióra van márkatársától.

A vasárnapig tartó futamot Mikko Hirvonen 3.3 másodperccel vezeti Sebastien Loeb előtt az első nap végén.