Massa hétfőn hazarepül Brazíliába

MTI/Index
2009.07.31. 14:21
Szűk 10 nappal balesete után elhagyhatja a kórházat és Sao Pauló-i otthonába utazhat a Hungaroringen megsérült F1-pilóta. Háziorvosa a magyar kollégákat és a Honvéd-kórházat dicséri.

Hétfőn magángéppel Sao Paulóba szállítják Felipe Massát, árulta el pénteken Dino Altmann, Massa orvosa és a család képviselője a Honvéd-kórház előtt. "Állapota folyamatosan javul, jól érzi magát, úgy döntöttünk, hétfőn egy magángéppel elutazik Sao Paulóba" - mondta Altmann.

Massa szombaton sérült meg életveszélyesen a Magyar GP időmérőjén, amikor egy másik autóból kirepült rugó fejen találta. Koponyatöréssel műtötték, jól sikerült, bár másfél napig kómában volt, már lábadozik, járkál, eszik, beszél és sérült szemével jól lát.

Altmann, aki csütörtökön kijelentette, biztos abban, hogy a 28 éves pilóta teljesen felépül, és újra versenyezni fog, a visszatérés időpontjáról nem nyilatkozott. "Az a fontos, hogy a hangulata is jó. Szerintem megnézi a csapatot a következő futamon, augusztus 23-án, Valenciában".

A Brazil Nagydíj orvosa magyar kollégáit és a Honvéd-kórházat is dicsérte: ”Nagyon jó orvosok vannak itt, nagyon magas szinten dolgoznak, a kórház jól felszerelt, kitűnő az ellátás, minden szempontból remek”.

Elárulta, először úgy gondolták, Massát mielőbb egy párizsi klinikára szállítják, de amikor látták, milyen jó helyen van és mennyire jó ellátást kap, meggondolták magukat.

A brazíliai utazás több mint tíz órán át tart majd, de a Ferrari-pilóta olyan jól van, hogy ez sem fogja túlságosan megviselni.

Valenciában még biztosan nem indul, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fogja helyettesíteni, aki már meg is kezdte a felkészülést visszatérésére.