Michael Schumacher újra nyerni fog?

2009.07.31. 10:12
A legnagyobb olasz fogadóiroda 11-szeres pénzt ad rá, már első futamát megnyeri, a csapattárs Raikkönent sem tartja esélyesebbnek. A drukkerek bíznak benne, a három európai pályán segítheti a KERS is. A szuperlicencet simán megkapja.

Közel három év után indulhat újra Forma-1-es futamon Michael Schumacher, aki a Hungaroringen megsérült Felipe Massát fogja helyettesíteni a következő futamtól. A hétszeres világbajnok nem tesztelhet, az F60-as Ferrarit nem vezetheti, ezért a FIAT különleges szimulátorával készül, edzi a februári motorbalesetben megsérült nyakát.

Ha minden tervei szerint alakul, ott lesz a rajtnál Valenciában augusztus 23-án, bár még nincs szuperlicence, azaz F1-es jogosítványa. Nem lehet akadály ennek megszerzése, mert a szabályzat kimondja, ha valaki az elmúlt három évben összesen legalább 15 F1-GP-n indult, jár neki a jogsi: a német 2006-ban teljesítette az egész évadot, 18 nagydíjat.

F1-autóban legutóbb 2008 áprilisában ült, többször nyert tesztnapot. Amikor 2007 november közepén egy teljes év kihagyás után visszaült, azonnal a legjobb időt futotta. Az F60-as nem győzött még, legjobbja a mogyoródi második hely Kimi Raikkönennel.

Ön örül Schumacher visszatérésének?

Az olasz fogadóirodák ha nem is biztosak benne, de nem zárják ki, hogy Schumacher újra győzni fog. A legnagyobb, SNAI nevű cég 11-szeres pénzt fizet a 40 éves sikerére, ugyanannyit, mint Raikkönenére. A legesélyesebb Sebastian Vettelre 2,75, Jenson Buttonra 5, Mark Webberre 6, Lewis Hamiltonra 8-szoros pénzt kaszálhat a játékos. Schumachert magasabbra taksálják, mint excsapattársát, Rubens Barrichellót, akit 20:1-hez jegyeznek.

A Ferraris Valenciában soha nem vezetett, a legmenőbb fiatalok, Vettel és Hamilton ellen szintén nem. A gazzetta.it olvasói 85 százalékban helyeslik a Ferrari döntését, hogy Schumacherrel pótolják Massát, de a sikerében jóval kevesebben bíznak. 57-43 százalék az arány az optimisták javára, akik úgy gondolják, kedvencük már az Európa GP-n nyerni fog.

Fog idén futamot nyerni?

A Ferrari F60 jelenleg a negyedik legjobb autónak tűnik a mezőnyben, igaz, legutóbb megverte a jobbnak vélt Red Bullt és Brawnt, csak a McLaren tudta megelőzni. Az olasz istálló a McLarennel együtt még használja a KERS-t, aminek kedvez a három következő, a valenciai, a spái és a monzai pálya.

Az F1 legsikeresebb pilótája Kínában nyert legutóbb, 2006 októberében, összesen 91-szer lett első.