Ágnes
-3 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Schumacher meglátogatta Felipe Massát

2009.08.01. 14:20
A hétszeres világbajnok német fogja helyettesíteni a hungaroringi időmérőn megsérült brazilt, Ferihegyről egyenesen a kórházba hajtott, a riporterekkel nem beszélt.

Budapestre érkezett, hogy meglátogassa a kórházban fekvő Felipe Massát szombaton a hétszeres világbajnok Michael Schumacher és a Forma-1-es Ferrari korábbi csapatfőnöke, Jean Todt.

Késő délelőtt a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöki posztjára pályázó francia ment az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK, ismertebb nevén Honvéd-kórház) Pap Károly utcai épületébe, hogy beszéljen a brazil pilótával, aki a Magyar Nagydíj egy héttel ezelőtti időmérő edzésén szenvedett súlyos balesetet. Todt kedden már egyszer meglátogatta a 28 éves versenyzőt, Massát hétfőn magángéppel szállítják haza Sao Paulóba.

Schumacher a kórháznál

A hétszeres világbajnok német dél után néhány perccel landolt Ferihegyen, egy piros Alfa Romeót maga vezetve közvetlenül a kórházhoz hajtott. Az ÁEK előtt várakozó riporterekkel nem beszélt, Mick nevű fiával egyenesen bement az épületbe.

"Jó, hogy láthattam Felipét, őszintén szólva nagyon meglepődtem, milyen kiváló kondícióban van ahhoz képest, hogy csupán egy hete volt a balesete" - nyilatkozta honlapján a hétszeres világbajnok.

Pénteken Michael Schumacher 2008 áprilisa után újra F1-autót vezetett, hogy felkészüljön visszatérésére, a 2006-ban visszavonult, 40 éves német 67 kört tett meg a Ferrari 2007-es autójával a házi tesztpályán Mugellóban. Közben folyamatosan zajlanak az egészségügyi vizsgálatok, Schumacher naponta háromszor tart fizioterápiát, ehhez jönnek az erőnléti edzések, és a gerincet, alkart és kezet erősítő gyakorlatok.

"Az első tesztelés után egy kis izomlázam van. Aztán majd meglátjuk, mit hoznak a következő napok" - mondta Schumacher.

Schumacher a kórháznál

A hétszeres bajnok Felipe Massát fogja helyettesíteni három hét múlva Valenciában, ügyes trükkel kijátszotta a tesztkorlátozást, kétéves autóba ült be. A Ferrari igyekszik még több lehetőséget adni neki, és hivatalos levélben kérte a többi csapatot (FOTA) és az FIA-t, hogy egy nap gyakorlást engedélyezzenek neki az idei, F60-as géppel.