Schumacher csak veszíthet, de vállalja

2009.08.02. 14:20
Jenson Buttont és Lewis Hamiltont feldobja, hogy újra indul az exbajnok. A brawnos szerint hősies lépés, hogy vállalja a kihívást, az angol megtiszteltetésnek veszi.

Örülnek leendő ellenfelei Michael Schumacher visszatérésének, az angolok dicsérik a Valenciában Felipe Massa helyére beülő németet.

”A visszatérése felrázza a sportot, hősies lépés tőle, mert ha nyer, az természetes, de ha nem, akkor az vereség, így valójában csak vesztenivalója lehet. Óriási, hogy ennek ellenére vállalta a kihívást” – nyilatkozta a vb-t vezető Jenson Button a BBC-nek.

A hétszeres bajnok pénteken megkezdte a felkészülést, hogy három hét múlva formában legyen az Európa GP-n. Button szerint kétségtelen, hogy abban lesz: ”Biztos vagyok benne, versenyképes, ott megy majd velünk az élen. Még elég fiatal is, csak 40 éves”.

A brawnosnál 12 évvel idősebb Schumacher, Lewis Hamiltonnál 16-tal, Sebastian Vettelnél 18-cal, a legfiatalabb, Mogyoródon bemutatkozott Jaime Alguersuarinál majdnem 22-vel.

Button úgy gondolja, hiányzott neki a Forma-1, és nem csak a megsérült brazil pótlására ül be.

f1 450

”A legtöbben szenvednek visszavonulásuk után, ő motorozni ment, hogy érezze a pezsgést, elindítsa az adrenalint. Élvezni fogja ezt a húzását, biztos nem úgy érkezik, hogy remélem, Felipe mielőbb visszaveszi ezt a helyet. Belecsap a közepébe, ránk alig fognak figyelni, a Ferrarija jó lesz, az élmezőnybe várom.”

Hamilton többször elmondta, példaképe a ferraris, de nagydíjon sosem találkoztak. 2006 végén Schumacher kiszállt, 2007 tavaszán a mclarenes be, teszteltek közösen, ám élesben nem indultak.

”Feldob Michael Schumacher visszatérése, ő a sportág egyik legnagyobb alakja, nagyszerű lesz vele versenyezni. Az egész világ rá fog figyelni Valenciában, nekem dicsőség és megtiszteltetés, hogy egy pályán lehetek vele, a legjobbakat kívánom neki” – mondta a jelenlegi világbajnok.

Schumacher augusztus 21-én szállhat be először az F60-as modellbe, Valenciában még nem indult. A fogadóirodák így is ugyanolyan esélyesnek tartják mint csapattársát, Kimi Raikkönen, a szurkolók szerint fog futamot nyerni. Elsöprő többségük örül neki, hogy újra a Forma-1-ben láthatja a sorozat legsikeresebb versenyzőjét, aki meglátogatta Budapesten a sérült Massát.