Ecclestone: Schumacher vezetni tanít majd

2009.08.04. 18:23
A Forma-1-főnök szerint az exbajnok a legjobbakat is meglepi váratlan visszatérésével, olyan jól megy majd, mint fénykorában.

Biztos Michael Schumacher sikeres visszatérésében Bernie Ecclestone F1-főnök, állítja, a német újra a legjobb lesz.

”Néhány pilóta autós iskolában érzi majd magát, leckét kap, nem jött volna vissza, ha nem gondolná, hogy versenyképes. Michael az, és mindig nagyon népszerű volt, még ha túl sok versenyt nyert is. Unalmasnak tartották, de az sosem volt, most meg végképp nem” – idézte a mendzsert a Reuters hírügynökség.

A hétszeres bajnok múlt héten döntött az újrakezdés mellett, a lábadozó Felipe Massa helyére ugrik be a Ferrarihoz. Első versenye két és fél hét múlva, az Európa GP-lesz, Valenciában. Leendő riválisai és a közönség is örül neki.

Ecclestone szerint sem ő, de még menedzsere sem sejtette, megint versenyezni fog. ”Ugyanúgy meglepődtem, mint az ügynöke, Willi Weber, ő sem tudott a visszatéréséről. Szerintem Luca di Montezemolo győzte meg.”

sch250

Valóban a Ferrari-elnökkel és a csapatvezető Stefano Domenicalival tárgyalt, nagyon hamar megállapodtak. Az első privát teszten már túl van, de az idei, F60-as géppel nem körözhet, mert a Williams nem járult hozzá. Letiltásából diplomáciai botrány kezd kialakulni.

2006 végén vonult vissza az F1-ből még múlt áprilisban is beült néhány körre gyakorolni, mint a Ferrari tanácsadója. 250 futamon 91-szer győzött, januárban múlt 40 éves.