Lauda szerint Schumachert hajtja a versenyösztön

2009.08.08. 08:58

Niki Lauda, az osztrákok háromszoros Forma-1-es világbajnoka az első pillanattól biztos volt Michael Schumacher visszatérésében, mert szerinte a hétszeres világbajnokban még mindig dolgozik a versenyösztön.

„Láthattuk, hogy motorozni kezdett, amikor abbahagyta az autóversenyzést” – mondta pénteken Lauda az F1-es vb-sorozat hivatalos honlapjának adott interjújában. – „Szerintem csak azért vonult vissza 2006-ban, mert nem látott maga előtt igazi kihívást. Lehet, hogy azóta megbánta akkori döntését.”

A 60 esztendős legendás pilóta – aki 1975-ben és 1977-ben vb-címet nyert a Ferrarival – hozzátette: Schumacher most szembesülhet azzal, hogy majdnem három év kihagyás után mennyire versenyképes. Lauda szerint a kor nem számít, a német sztár 40 évesen is tökéletesen egészséges, és mivel a versenyszellem hajtja, Valenciában remek eredményt érhet el. Schumacher a Magyar Nagydíj két héttel ezelőtti időmérő edzésén koponyasérülést szenvedett Felipe Massát helyettesíti a Ferrarinál az augusztus 23-i Európa Nagydíjon. (MTI)