Barrichello szerint Massa jól van és versenyezni akar

2009.08.13. 12:46

Rubens Barrichello, a Forma-1-es Brawn GP istálló brazil pilótája szerint folyamatosan javul honfitársa, a ferraris Felipe Massa állapota, és már csak az orvosokon múlik, hogy mikor versenyezhet újra. Massa a Magyar Nagydíj július 25-i időmérőjén szenvedett balesetet: az előtte haladó Barrichello autójáról leszakadt acélrugó fejen találta, és kocsijával 190 km/órás sebességgel a gumifalnak csapódott. Koponyatöréssel szállították be az Állami Egészségügyi Központ intenzív osztályára, ahol még aznap megoperálták. A 28 esztendős versenyzőt egy hét megfigyelés után hazaengedték.

„Felipével töltöttem a szerda délutánt, és istennek hála, nagyon jól érzi magát – írta Barrichello internetes blogbejegyzésében, miután otthonában felkereste Massát. – Nem látok rajta változást, ugyanaz a srác, akit évek óta ismerek. A visszatérésével kapcsolatban mindenesetre türelmesnek kell lennünk, mert csak százszázalékos állapotban állhat újra rajthoz. De aggodalomra semmi ok, a versenyzés iránti vágyát nem veszítette el.”

A Ferrari a hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel szerette volna helyettesíteni Massát a következő, valenciai Európa Nagydíjon, a 40 esztendős német sztárnak azonban orvosai nem engedélyezték a versenyzést, mert februári nyaksérülése nem gyógyult meg teljesen. Massa autójában ezért a maranellói istálló olasz tesztpilótája, Luca Badoer ül majd a következő futamon. (MTI)